Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksandstränaren Kempe besviken efter ännu en förlust

Annons

Två och en halv minut in i matchen hade Leksand ledningen med två mål mot noll. När 60 minuter var spelade hamnade trepoängaren hos Nybro efter slutsiffrorna 5-4.
- Vi hade matchen i vår hand, men klantade till det enormt, kommenterade en besviken Tomas Kempe.

Det började som sagt lovande. En viss revansch-lust från fredagens förlust hemma mot AIK gjorde säkert dalalaget lite extra målsuget.
Mest sugen av alla var Kevin Doell som bara behövde en minut på sig för att sätta matchens första mål. En dryg minut senare såg även kedjekollegan Eric Johansson till att presentera sig i kvällens matchprotokoll.
- Där spelade vi precis som vi ska. Hade vi bara spelat koncentrerat där hade vi kunnat stänga matchen, fortsatte Kempe.

Klantigt

Men i stället för koncentration drog leksingarna på sig utvisningar och innan perioden var över hade hemmalaget kvitterat till två lika.
- Vi klantade till det enormt med alla utvisningar och skänker bort ledningen på grund av egen dumhet, förklarade Kempe som fick se period nummer två börja på samma sätt som den första.
Ännu en gång kom Leksand upp i tvåmåls-ledning, nu efter mål signerade Jesper Ollas och Kevin Doell. Men sen var det återigen dags för upphämtning av hemmalaget. I början av den sista perioden var ställningen 4-4.

Ingen ursäkt

Och med tanke på att Leksand drog på sig 30 utvisningsminuter i period nummer tre var det kanske inte så konstigt att Nybro till slut kunde sätta det avgörande 5-4-målet.
- Det finns inget att skylla på. Vi gjorde en riktigt dålig avslutning på matchen, konstaterade Kempe.
Hemmalagets tränare Lenny Eriksson var av naturliga skäl lite mer uppåt.
- Vi låg under med två mål två gånger mot seriens bästa lag. Klart vi är nöjda med det.
För Leksand väntar nu ett matchuppehåll fram till annandagen då Almtuna gästar Ejendals Arena.


ELIN BROMAN>

Mer läsning

Annons