Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundström: "Det måste till en rejäl skärpning"

Annons

Positivt i Leksandslägret: serieledning.
Negativt: masarna är överlägset i allsvenskans utvisningsstatistik.
– Det måste till en rejäl skärpning, säger Leksands sportchef Mikael Lundström.

Närmare två tredjedelar av allsvenskan är spelad.
Och Leksand har på sina 28 seriematcher dragit på sig 718 utvisningsminuter. Det betyder ett snitt på 25,68 minuter per match.
Med det är laget överlägset i allsvenskan. Och faktum är att Leksand ”dominerar” i alla delar av straffskalan. Det är bara när det gäller antalet tiominutersutvisningar som laget inte är i topp (där Leksand har sju tior jämfört med Borås tio).
– Detta är absolut inget som vi rycker på axlarna åt. Kopplingen att vara etta i serien och etta i utvisningsligan är ingen bra kombination. På sikt kommer detta att straffa sig. Vi utsätter oss för en enorm risk genom alla våra utvisningar, säger sportchefen Lundström.

Vad beror alla utvisningar på, är det brist på ödmjukhet?
– Jag anser att det i vissa avseende är brist på speldisciplin, och så har det smugit sig in lite bekvämlighet. Man använder klubban att haka med i stället för att ta det där extra skäret med skridskorna och åka ikapp. Och det jag vänder mej främst emot är alla utvisningar i offensiv zon.
Men den senaste tiden är det inte bara antalet utvisningar som oroat i Leksandslägret. På de sex senaste matcherna har det blivit tre förluster.

Hur har snacket gått i gänget efter förlusten i Nybro?
– Vi har varit lediga under måndagen. Men det är klart att vi ventilerat en hel del. Och vi har fått oss en riktig näsbränna, men jag tycker att det känns bra att nu få ett matchuppehåll, så att vi kan träna på. Nu ska vi se till att få en nystart både spelmässigt, men även se till att skärpa till situationen med alla utvisningar, säger Lundström.
MÅRTEN LÅNG
023-475 52
marten.lang@daladem.se


Fakta: Leksands svaga december
14 december: Nybro (b) 4–5
12 december: AIK (h) 1–3
10 december: Bofors (b) 4–3 s d
8 december: Huddinge (h) 9–2
5 december: Mariestad (b) 4–2
3 december: Sundsvall (b) 0–1

Mer läsning

Annons