Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundström: ”Han är den typ av spelare som vi letat efter”

Annons

Leksand gjorde igår klart med sitt åttonde nyförvärv inför den kommande säsongen. Det är den kanadensiske centern Kevin Doell som förstärker truppen.
- Han är den typ av spelare som vi letat efter, säger sportchefen Mikael Lundström i ett pressmeddelande.

Förra säsongen huserade Doell i Atlanta Trashers organisation. I Atlanta fick han spela åtta matcher där han noterades för en assist. Större delen av säsongen blev det dock att hålla till i Chicago Wolves som också blev Calder Cup-mästare, vilket är ligan AHLs motsvarighet till Stanley Cup. Där lyckades han på 92 matcher göra 42 poäng fördelat på 20 mål och 22 assist.

Lundström nöjd

Mikael Lundström är nöjd med det senaste tillskottet till truppen.
- Kevin är den typ av spelare som vi letat efter. Han är en tvåvägscenter som är en bra tekare med defensiva kvalitéer och som ofta matchats i boxplay, säger han i ett pressmeddelande.
I just boxplay verkar han vara riktigt nyttig. Säsongen 06/07 var han näst bäst i Chicago Wolves på att göra mål i numerära underlägen med sina fyra fullträffar.
Den 29-årige högerfattade centern har skrivit på ett artstkontrakt och ansluter då inte förrän den 10 oktober.
I och med Doells signatur är lagbygget komplett.
- Ja, nu känns det klart. Ambitionen var att vi skulle ha truppen klar innan vi går på is för att kunna ta hand om gruppen på bästa möjliga sätt, säger Lundström.
Den första träningsmatchen för Leksand sker på lördag nästa vecka då de möter CSKA Moskva i Hedemora.
DAVID HELLSING

Mer läsning

Annons