Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målskytten Pelle Prestberg trivs i sitt nya gäng

/

Annons

Efter 11 elitseriesäsonger och 233 mål ville Pelle Prestberg ha en ny utmaning.
Han valde att försöka skjuta Leksand till elitserien.
- När det blev klart med Leksand var det en dröm som gick i uppfyllelse, säger värmlänningen.

Pelle Prestberg har gjort elva säsonger i elitserien. Men till årets säsong valde han att ta ett kliv ner i seriesystemet.
- Visst, det fanns alternativ. Men Leksand har alltid varit speciellt för mej. Jag var här och gjorde sex år på sommarhockeyskolan som pojklagsspelare. Det gjorde att jag skaffade mej favoriter i Leksand. Nu när den här möjligheten dök upp, samt att Leksand presenterade en så bra helhetslösning för mej och min familj var det inte mycket att tveka på. Det var en dröm som gick i upplevelse, säger Pelle som inledde karriären i Munkfors.
Och bortsett från två säsonger i för Frölunda i början av 2000-talet har han fram till nu varit Värmland trogen.
Prestberg har genom hela sin karriär mest varit känd som en riktigt vass målskytt, och en del i den stundals sanslöst effektiva Jönsson-ligan med Jörgen Jönsson och Peter Nordström som radarpartners. Fem SM-finaler har det blivit, och två av dessa med gyllene avslutningar.
På sina elva säsonger i elitserien har han aldrig gjort färre än fjorton mål.

Vad är det mer än målskytte som du känner att du ska bidra med i Leksandsdressen?
- Det är väl rutinen. Jag har ju spelat på hög nivå under ganska många år nu, säger Prestberg som utsetts till kapten, med rutinerade leksingar som Janne Huokko och Mikael Karlberg som assisterande.
- Det är klart att det känns väldigt kul att komma till en ny klubb och få chansen som lagkapten. Jag har inte varit varken kapten eller assisterande tidigare, så det blir till att ta hela steget på en gång. Jag har haft flera bra kaptener i Färjestad. Men det viktigaste är att vara sig själv, inte försöka spela någon roll.
Och han är nöjd över det manskap han kommer att vara kapten för.
- Det ser riktigt bra ut. Jag tycker att vi har en riktigt bra blandning, av unga och mer rutinerade spelare. Vi har flera juniorer som tagit stora kliv under försäsongen. Och målsättningen är given; elitserien.
Under försäsongen har den värmländske högerskytten imponerat, och det kanske framför allt genom sitt spel i numerärt överläge. Där kommer han att bli ett av Leksands viktigaste vapen i jakt på att ta Prestberg till sin tolfte elitseriesäsong.MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons