Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manne Fredriksson får chansen som back-up till Eddie Läck

Annons

Modos Marcus Jonasén är Leksands andra nyförvärv.
– Leksand har en plan för hur de ska använda mej. Det här känns helt rätt, säger Jonasén.
Och DD-sporten kan avslöja att Leksand kommer att satsa på Manne Fredriksson som andrekeeper bakom Eddie Läck.

I går gjorde Leksand klart med sin elfte spelare i det lagbygge som sportchefen Mikael Lundström inlett med ambitionen att ta laget tillbaka till elitserien.
Senaste tillskottet är 24-årige Marcus Jonasén, som spelade för Modo den senaste säsongen.
– Det var en säsong som blev både upp och ner. Det började riktigt bra, men sedan blev det mindre istid när artistspelarna kom in i laget. Under avslutningen av säsongen gick det bättre igen. Och det är klart att säsongen i Modo gett mycket erfarenhet, säger Jonasén.

Varför valde du Leksand?
– De visade en plan för hur de tänkt använda mej. De vill ge mej mycket istid, och så var alla förutsättningar med träningsmöjligheter och liknande riktigt bra.

Kan du beskriva dig som spelare?
– Jag jobbar hårt i alla lägen. Jag älskar att ligga främst i forecheckingen, säger Jonasén som kommer att flytta till Dalarna senast 5 maj då försäsongsträningen drar igång.
Och sportchef Lundström är nöjd med truppens senaste tillskott:
– Detta är en typ av spelare som vi vill ha. Vi vill ha en stomme av svenska unga hungriga spelare med starka karaktärer. Spelare som vill vinna och som går rakt på mål.

Manne bakom Läck

Leksand har sedan tidigare gjort klart med Växjös Marcus Weinstock.
I övrigt går lagbyggandet vidare, och initierade källor gör gällande att det blir Emanuel "Manne" Fredriksson som kommer att bli andrekeeper bakom Eddie Läck.
Fredriksson var tredjemålvakt i Leksand den senaste säsongen, men spelade i Falu IF där han hade en räddningsprocent just under 90 på de 27 matcher han gjorde.
– Säsongen i Falun var bra, fram till att jag skadade mej i ljumsken, säger 30-årige Fredriksson som utöver Falun och Leksand även spelat i Timrå, Tingsryd, Tranås, Vojens, Tierp, Höchstedter (Tyskland), Phantoms Deurne (Belgien), Nordsjälland (Danmark).
På förlustsidan är det nu klart att Juha Lind kommer att spela för Jokerit kommande säsong. Det blir ingen fortsättning med Michal Grosek, och även ynglingarna Mike Rådde och Victor Enmalm lär hamna i andra klubbar. Backen Herman Hultgrens kontrakt är uppsagt i samförstånd, men han är inte avskriven för en fortsättning.

MÅRTEN LÅNG

0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons