Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men Leksand startade svagt mot Växjö

/

Annons

Femte raka segern. Mot Växjö tog det två perioder innan det blev fart på masarna. Men i slutperioden visade Leksand klass.
- Vi hade ingen sprutt alls i anfallsspelet i första perioden, säger Leksandstränaren Tomas Kempe efter 6-2-segern.

Leksand gjorde 21 mål på sina två första hemmamatcher i allsvenskan. Och i går verkade det under de två första perioderna som att Leksand trodde att det skulle gå lika enkelt igen, när obesegrade Växjö var på besök.
- I första perioden var anfallsspelet obefintligt. Det var ingen sprutt alls i den delen av matchen. Vi hade inget bett. Ingen ville ta jobbet och gå in på mål, summerade Leksandstränaren Tomas Kempe.
Nej, det var gästerna från Småland som var närmast ett ledningsmål, men Eddie Läck gjorde ett par vassa parader.

Rassel

Första rundan var alltså mållös, i mittrundan rasslade det däremot hela fem gånger.
Och bakom Leksands samtliga tre mål låg Jens Bergenström. Förra årets poängligavinnare (som nu är totaltvåa bakom Mikael Karlberg, 12 poäng mot 14) var den som satte fart på Leksands anfallsspel, och speciellt viktig var 2-1-pucken som kom sedan masarna grejat spel i tre mot fem i en minut.
- Jag vet inte om jag siktade så mycket, jag sköt så mycket jag orkade, och den satt ju fint, säger Bergenström som även låg bakom förarbetet till Eric Johanssons 3-1 fyra minuter senare.
Gästerna kunde dock reducera och bjuda på nerv inför avslutningsperioden.

“Bättre fart”

Men så värst mycket nerv blev det inte.
- Spelet var segt i början. Vi visste att Växjö är duktiga på att kontra, och de är inte alls ofarliga. Men inför sista perioden sa vi att vi skulle gå ut och ta tag i det här, säger Bergenström.
Sagt och gjort. Under de avslutande 20 minuterna var spelet i princip enbart förlagt till gästernas zon, och hade det inte varit för en storspelande Viktor Fast hade det kunnat rinna iväg ytterligare.
Nu blev det ytterligare tre masmål, två av dessa i numerärt överläge, och seger med hela 6-2.
- Vi gick mer på mål, har bättre fart, och då får vi med oss fler utvisningar. Det är vårt powerplay och boxplay som avgjorde matchen, sa Kempe.
Leksand kom till spel med 17 utespelare. Unga spelare som Kenny Källström, Lars Jinghage och Markus Persson satt på läktaren.
- De har spelat fyra matcher med juniorlaget på sex dagar, därför fick de vila. Sedan är det förstås en konkurrenssitutation, men de är definitivt aktuella. Och närmast just nu är Källström och ”Pajen” (Markus Persson), säger Kempe.
För Leksand väntar nu en matchfri vecka, innan Mora gästar Ejendals Arena.
- Det ser jag verkligen fram emot, säger matchvinnare Bergenström som var bäst i hemmalaget tillsammans med backparet Oliver Ekman-Larsson och fyraassistmannen Janne Huokko.

Mer läsning

Annons