Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora lyckades inte få med sig några poäng hem

Annons

Det brukar vara svårt att få poäng med sig mot Björk-löven i Umeå. Så var det för Mora igår också och hemmalaget vann med 4-2.
Därmed fick Björklöven revansch för uddamålsförlusten i FM Mattsson Arena tidigare i höst.
- Vi gjorde i alla fall ett bra försök, det är värre att förlora om man inte gjort allt man kan, tyckte Moratränaren Göran Tärnlund.

Mora vann skotten i alla tre perioderna och sammanlagt med 36-20.
- Ja, gör man bara två mål på nästan 40 skott då är det svårt att vinna.
Mora hamnade i ett klart målmässigt underläge i första halvan av matchen. På bara tre skott i första perioden lyckades Björklöven ta ledningen i ett powerplay och det var ett snyggt mål som Magnus Isaksson gjorde.
- Vi blev lite överraskade av deras hårda forechecking, men det klarade vi av bra efter en stund. Av det vi sett av dem tidigare har de inte spelat så, förklarade Göran.

Tog en tupplur

I första halvan av andra perioden tog Mora en tupplur och då ökade Björklöven på ledningen till 3-0. Mellan de båda målen hade Mora en bra reduceringschans med ett straffslag, men det missade Colby Genoway.
I mitten på perioden tog Mora en timeout och det gav i alla fall tillfällig effekt. Daniel Viksten slog in Moras första mål och i ett numerärt överläge i slutminuten gjorde backen Markus Lilja 3-2.
- Där var vi rejält på gång och skulle bygga vidare på det i tredje perioden.
Det kom av sig direkt då Greger Artursson råkade slå en puck över sargen. Mora redde ut underläget och fick så småningom tillbaka initiativet. Men efter 14.10 fick Björklöven en kontring och ett flytmål.
- Även fast han försöker 100 gånger till gör han inte mål på det sättet, klagade Göran.
I slutforceringen lämnade Robert Kristan kassen redan efter 16.29. Det som sedan hände var att Teemu Elomo tvingades dra på sig en utvisning för att rädda ett mål.
- Björklöven har ju haft problem i slutet på matcherna och tappat många poäng där. Vi hoppades att det skulle sitta lite i skallarna på dem, men den här gången blev det inte så.

Tre femmor

Mora fortsätter att köra på med bara tre femmor och det kan knappast hålla i längden. I dagsläget finns dock inga fler spelare i truppen att kasta in. Jens Jakobs var den här matchen uppsatt som tionde forward och han spelade till och från i de två första perioderna. I tredje spelade han hela då han ersatte Lucas Sandström.
- Lucas gnuggade på som vanligt, men vi bedömde att Jens skulle kunna ställa till lite mer oreda i deras försvar, då vi jagade.
I morgon spelar Mora sista matchen före uppehållet, då Troja/Ljungby kommer till FM Mattsson Arena. Det mesta tyder på att det blir exakt samma lag där, backarna Patrick Cedergren och Viktor Amnér är inte riktigt klara för spel som det ser ut idag.

KEN NILSSON

Mer läsning

Annons