Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora måste ta vägen via play off

/
  • TRÅNGT. Mora och Colby Genoway fick inte mycket utrymme mot Björklöven. Gästerna vann streckmatchen med 3--2.foto: bons nisse andersson

Annons

Kvalserien direkt, det kan Mora glömma efter två raka hemmaförluster. Nu blir det att lita på vägen via play off.
Lite oflyt och några egna fatala misstag gjorde att Björklöven kunde vända hem till Umeå med alla tre poängen.

Det är bara att konstatera, fyra matcher på sju dagar blev ett alltför tätt program och för mycket för dalalaget.
– Vi fick betala ett dyrt pris för det, soppatorsk i benen, vi vinner inte en närkamp första tio minuterna, konstaterar MIK-tränaren Harald Lückner.
Nej, första perioden var riktigt skral och när Juha Pitkämäki var ute och seglade bakom kassen var ”Löven” snabba att sätta 0–1.
Mora fick dock tillbaka bjudningen från en av gästernas backar som stressades av Martin Johansson och Stefan Mann kunde slå in kvitteringen.
Men en ny liten tavla av Moras keeper, som tydligen trodde han blockerat pucken, kom i andra perioden och 1–2 till Björklöven var ett faktum.
Det enda positiva för Mora i mittakten var att laget klarade spel tre mot fem i dryga minuten.
I slutperioden blev det en enda lång jakt på kvittering, men offensiven slutade i stället med en kontring som gav 1–3 och uppförsbacken blev än större.
Spelmässigt kom en klar uppryckning från Mora men utdelningen blev skral då gästernas målvakt Magnus Eriksson klev fram som matchvinnare.
– Pucken studsar inte med oss helt enkelt och alla målvakter vi möter ser ut som landslagskillar, säger Lückner.
– Men heder till mina killar som verkligen försökte.
Kvitteringen var också inne men det blev korrekt bortvinkat av domaren då Colby Genoway använt handen för att fösa in pucken.
Sista två minuterna satsade Mora på spel utan målvakt och sex utespelare men resultatet uteblev.
– Vi är i ett pressat läge och har kniven på strupen, men genomför matchen på ett bra sätt. Bra box-play och en stark målvaktsinsats var segerreceptet, säger ”Lövens” ledare Mikael Andersson.
Mora hade flera lägen i power-play men lyckades inte alls få till det.
– Alla klagar på vårt spel i numerärt överläge, varför inte berömma motståndarna i stället, de gjorde det riktigt bra, påpekar Lückner.
Tyvärr har Mora tappat formen när den som mest behövdes och kapten Greger Arturssons skada kom väldigt olämpligt, nu är det unge Mattias Ekholm som får kliva fram och dra det tunga lasset.
Och värvningarna av de nygamla Mora-lirarna Ross Lupaschuk och Juha Pitkämäki har inte varit någon succé, de har inte alls kommit upp i den klass de hade vid sina förra sejourer i MIK-tröjan.
Nu får Mora en vecka att slicka såren in för de två avslutande omgångarna av allsvenskan, för att åtminstone säkra en plats i play off.
Och dit kommer laget även om formen sviktar.
BO FAGERLUND

Mer läsning

Annons