Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Niklas Fogström tvåmålsskytt i Mora

/

Annons

Mora får fira jul som allsvensk fyra.
Det står klart sedan Troja/Ljungby hemmabesegrats med 5-2.
- Mina två mål var fula men viktiga, ler Niklas Fogström som inledde och avslutade målskyttet.

Mora har avslutat höstsäsongen starkt. På de sex senaste matcherna har laget vunnit fem.
- Som jag ser det är det vårt styrspel som blivit bättre på slutet, säger Niklas Fogström som såg till att Mora kunde ta ledningen i en jämn förstaperiod.
Han snappade upp en retur efter Adam Anderssons skott och kunde raka in ledningsmålet.
- Det var ett fult mål, men väldigt betydelsefullt. Detta var en sexpoängsmatch, och det är alltid enklare att spela när man får ledningen.
Mittperioden var spelmässigt jämn med Mora bjöd på två individuella prestationer som betydde ett ryck från 1-0 till 3-0.

Snygg fint

Vid tvåan gjorde Jens Jakobs en snygg fint som lurade Trojas Ryan Glenn rejält, och Jakobs hittade fram till en fristående Micke Simons.
Och vid trean serverade Tony Lagerström elegant Colby Genoway i numerärt underläge.
Med fyra minuter kvar av mittrundan skulle Troja fått möjligheten att spela fem mot tre, men Mikael Sjöström spearade Simons efter avblåsning och när Mora grejat sina utvisningar kunde laget utnyttja sitt numerära överläge till att göra fyran.
- Stundtals spelar vi riktigt bra, men ibland tappar vi ödmjukheten och jag är imponerad av Troja dom gjorde det svårt för oss, säger Moras tränare Harald Lückner som fick se gästerna reducera två gånger om.
Men närmare än så kom inte smålänningarna

Besviken på publiken

Och med två minuter kvar gjorde Niklas Fogström sitt andra mål, utan att ens slå in pucken i nät, sedan han blev nedriven på väg mot tom kasse.
- Jag är jättenöjd med segern. Men det är tre saker jag är besviken på. Det första är publiken. Gratis entré och så kommer det 2 345 personer. Vill man inte ha hockey i stan? Sedan är det domaren, det var ett upp och ett i minne hela tiden. Det är väldigt svårt för spelarna. Men är det så måste spelarna vara mer vaksamma, så de är det tredje. Efter två perioder hade vi tagit fem utvisningar, och alla i anfallszon, säger Lückner.
Mora har nu spelledigt i knappt två veckor och under den tiden kommer det att bli hårdkörning och dessutom en femdagarsledighet för spelarna innan allvaret drar igång igen 27 december med hemmamöte med Sundsvall.
Bäst i hemmalaget var målvakten Lasse Johansson, och stundtals glimtade det till även bland utespelarna.
Men om laget ska kunna nå en av de tre direktplatserna till kvalserien kommer det att krävas att laget håller en jämnare nivå i 60 minuter.
MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons