Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu i rollen som ny sportchef

Annons

Arto Sirviö är tillbaka i Mora.
Nu i rollen som sportchef.
– Att rekrytera spelare är ett lagarbete. Jag kommer att diskutera mycket med Janne Simons och Harald Lückner, säger Sirviö till DD-sporten.

Ända sedan Mora gick upp i elitserien 2004 har klubben jagat en sportchef.
Nu är det klart att det blir Arto Sirviö som kommer att ta den positionen.
– Att valet föll på just Arto beror på att det är en väldigt bra kille. Men dessutom har han en oerhört gedigen bakgrund, säger klubbdirektören Janne Simons.
Sirviö har spelat 54 A-landskamper för Finland, han har spelat för en rad finska klubbar, samt dessutom Mora (två säsonger), Frölunda och Gislaved i Sverige.
Under de nio senaste åren har han jobbat som sportchef, klubbdirektör och tränare i Finland. Nuvarande uppdrag är i Kouvolan Edustuskiekko, där han är klubbdirektör.
– Jag trivdes väldigt bra när jag spelade i Mora, och det samma gällde min familj. Det är en ort där hockeyn verkligen står i fokus. Det märks att hockeyn är viktig för Mora, och att det är något som det snackas om, säger Sirviö som kommer att flytta till Mora 1 augusti.
Men han kommer att vara på plats ett par gånger innan dess.

Hur ser du på att komma in nu när stora delar av lagbygget redan är klart?
– Det går inte att ha någon panik när det gäller att rekrytera spelare. Vi får inte jäkta, det viktigaste är att vi träffar rätt. Och jag diskuterar redan nu med Jan Simons och Harald Lückner så att vi bollar namn. Det här är ett lagarbete, säger Sirviö.
I går presenterades dessutom Andreas Olsson som ny ungdomsansvarig efter Tomas Melin. Olsson har gjort nio säsonger i Mora, och dessutom hunnit med att spela för Modo, Tranås och i Tyskland.
Och Jonny Schönberg blir ny marknadschef. Föregångaren Johan Sares kommer att få motsvarande position i längdlandslaget.

MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons