Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patric Kjellberg ny sport- och utvecklingschef

Annons

Falu IF har gjort ett kap i nystarten att försöka ta sig tillbaka till division 1.
Förre NHL-stjärnan och falubördige Patric Kjellberg, 39, tar över som sport- och utvecklingschef.
-- Det ska bli kul att hjälpa min moderklubb, säger han.

– Förhoppningsvis kan min erfarenhet av spel på hög nivå tillföra Falu IF en del, säger Kjellberg som fick sin hockeyfostran i FIF innan han 19 år gammal fortsatte karriären i AIK.
Kjellberg har en sex år lång karriär bakom sig i NHL med sammanlagt drygt 400 matcher i Montreal, Anaheim och Nashville.
Säsongen 1999/00 gjorde han 23 mål för Nashville. Dessutom har han ett OS-guld (94), VM-guld (92 och 98) och ett SM-guld (95) på meritlistan.
Kjellberg spelade Stanley Cup med Anaheim så sent som för fem år sedan och han har redan börjat skissa på hur han tänkt sig verksamheten i föreningen.
– Vi startade det här arbetet inom ramen för Tomas Jonsson Academy, men hann inte i mål förrän Tomas försvann till Leksand. Det känns fantastiskt att vi nu genom Patric Kjellberg kan få styrning på samma absoluta toppnivå, säger FIF:s ungdomsansvarige Ulf Alexandersson.

Röd tråd

Patric Kjellberg jobbar som polis och ska fortsätta med det, jobbet hos Falu IF blir på fritiden.
– Jag räknar initialt med att det blir en hel del jobb innan verksamheten har satt sig. Sedan får vi efter hand se hur mycket jobb som måste läggas ner. Jag har ju familj med två barn fyra och åtta år, där jag också är tränare för 00-orna i Falu IF.
– Först och främst gäller det att utforma en röd tråd i verksamheten, som ska gälla från ungdomssektionen och ända upp i a-laget, säger Patric Kjellberg.
Om vårens degradering till division 2, säger Kjellberg:
– Givetvis tråkigt, men också ett bra tillfälle till en nystart.

HÅKAN ERIKSSON
023-475 53
hakan.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons