Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängkungen Karlberg om Leksands succéstart

Annons

En femtedel av allsvenskan är avklarad.
Och Leksand toppar inte bara allsvenskan klart. Lagets mäktiga start märks även i fler av de individuella ligorna.
- Vi har gjort det riktigt bra så här långt. Vi kör verkligen hela vägen ut i matcherna, säger poängkungen Mikael Karlberg.

Allsvenskan är jämnare än någonsin.
Så gick snacket inför seriestarten. Men det verkar inte någon ha talat om för Leksand, som inlett serien oerhört övertygande.
När en femtedel av serien är avklarad har laget vunnit samtliga nio matcher, och de har gjort 29 mål fler än Växjö som är seriens näst mest målglada lag.

Gläde och oro

Snittresultatet så här långt är 7-2.
- Jag måste erkänna att jag inte väntat mej en så här bra start. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det gör mej både glad och lite orolig, säger sportchefen Mikael Lundström.

Orolig?
- Ja, det gäller att vi kan hålla full fokus, det är det som tagit oss hit. Det finns ett jäkla engagemang, och fördelen är att vi kan träna helt ostört. Och så är ju tanken att vi ska bli bättre och bättre ju längre säsongen lider. Det är åtminstone det som är tanken, säger Lundström.

Sex av tio är från LIF

Seriens överlägset mest poängproducerande spelare är Mikael Karlberg som toppar poängligan hela sju pinnar före Jens Bergenström. Och noterbart är att hela sex spelare från Leksand finns med på topp-10 i den ligan.

Har du, Mikael Karlberg, varit med om något liknande tidigare?
- Det skulle väl vara första gången i allsvenskan (säsongen 2001-02) i så fall. Vi har gjort det riktigt bra hittills. Det känns som att laget är starkare. Och vi har jobbat hårt hela matcherna, vi har inte slagit av på tempot även att vi varit i klar ledning, säger Karlberg.

Vad beror din egen succé på?
- Det finns flera anledningar. En av förklaringen är omgivningen. Jag trivs väldigt bra i kedjan tillsammans med Bellemare och Marcus Weinstock.
I plus-minusligan är det ungt i toppen. Oliver Ekman-Larsson har fullkomligt osannolika +16. På nio matcher har den 17-årige backen bara varit inne på ett mål bakåt.

Morajuniorer

Även i Mora finns det unga glädjeämnen. Daniel Viksten är tvåa i juniorernas poängliga, och om hans nykomponerade kedja med kanadensarna Colby Genoway och Eric Healey fortsätter att producera kommer han att ta ytterligare ett kliv uppåt i den ligan.
Noterbart på målvaktssidan är att Mora-keepern Lasse Johansson inte släppt en enda puck förbi sig. Hans nolla mot Nybro, är dock Avesta-killens enda framträdande så här långt i allsvenskan.


MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons