Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rögle och Brynäs knep de två elitserieplatserna

Annons

Om kvalserien hittills har varit spännande, så vet jag inte vad man ska kalla den sista omgången. Sudden i Leksand och 1-1 mellan Rögle och Mora... I alla fall fram till matchens sista minut, då Rögles Mattias Sjögren satt målet som gav laget elitseriebiljett.
- Vi gjorde ändå ett bra försök, sade en sammanbiten Kari Eloranta efter slutresultatet 3-2.

Hemmalaget satte stor press redan från början av matchen, och stämningen var på topp i en mer än fullsatt Ängelholms ishall. Rögle skapade mycket framåt, men Mora försvarade sig bra.
- Jag tycker vi gjorde det bra i första, vi gjorde en bra match på det stora hela, fortsatte Eloranta, som fick se sitt lag till största delen ägna sig åt försvar under period nummer ett.
Men trots stark hemmapress slutade perioden mållös.
- Jag är ändå väldigt nöjd med hur mina killar spelade, sade Röglecoachen Peter Johansson.
- Vi stod upp för varandra och alla gav allt i varje byte.

PP-mål

Farten i matchen höll i sig även efter paus, och Mora höjde sig nu ett snäpp.
Efter fem minuters spel hade Tomas Harant en puck i stolpen, men Moramålen uteblev...
I stället satte hemmalagets Johannes Salomonsson matchens första mål, efter drygt nio minuters spel.
- Vi visste att Rögle är farliga i powerplay, menade Eloranta och syftade på att målet var ett resultat av en tvåminutare på Ivan Huml.
Hemmapubliken jublade fram sitt lag, och jubelvolymen ökade i takt med Leksandsmålen som visades på resultattavlan.
- När vi såg hur det gick i Leksand körde vi naturligtvis på ännu mer, förklarade Johansson, och Eloranta höll med.
- I tredje perioden höjde vi oss och gjorde vi det jättebra. Först gjorde vi mål, och efter det tycker jag att vi höll greppet om matchen.
Målet kom i mitten av perioden och gjordes av Tomas Harant som höll sig framme framför mål när Jonathan Granström lade in en puck för styrning.

”Sista sekunden”

Mora fortsatte att skapa flera goda chanser ju längre perioden gick, men med en halv minut kvar av matchen satte Rögles Mattias Sjögren 2-1. Ett mål som tvingade Eloranta att plocka ut Pitkämäki ur kassen.
Resultatet av detta blev 3-1 till hemmalaget, och trots att Anders Nilsson reducerade med två sekunder kvar att spela, slutade matchen med Skåneseger.
- Jag saknar ord, konstaterade en lycklig Peter Johansson.
- Och jag tycker vi gjorde en bra match, men jag är besviken över att jag inte har kunnat ta laget bort från det här, avslutade Kari Eloranta.
Anmärkningsvärt är att matchen var något av juniorernas afton. Samtliga Rögle-mål gjordes av 86:or och 87:or, och bland de bästa spelarna i Mora för dagen var 19-åriga backen Viktor Amnér, som gjorde en respektlös och näst intill felfri insats.

ELIN BROMAN

Mer läsning

Annons