Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutsålt på nolltid när Leksands IF släppte kvalbiljetterna

Annons

38 250 biljetter försvann på nolltid - och därmed var biljetterna till Leksands samtliga kvalmatcher på hemmaplan sålda.
- Jag har hört allt från tre minuter och uppåt, men hur som helst har det gått väldigt snabbt, säger Per Källgren, pressansvarig i Leksands IF.
- Långt över förväntan, det känns riktigt häftigt faktiskt!

Ejendals arena rymmer 7 650 åskådare och under årets upplaga av allsvenskan har Leksand haft ett publiksnitt på 5 177.
- Vi har haft väldigt mycket publik hela säsongen, men att fem kvalmatcher tar slut så här fort är ju ändå lite ovanligt.
- Jag vet inte om det är något slags kvalrekord, men nog måste det räcka till en topp tre i alla fall, säger Per Källgren.

Många klagomål

Långt ifrån alla som vill har dock någon biljett säkrad, och under gårdagen tog Leksands IF emot många klagomål från folk som var besvikna över biljettbristen.
Leksands vd Håkan Åman bemöter kritiken i ett pressmeddelande.
- Jag är först och främst överväldigad, glad och stolt över det stora intresset, och jag beklagar att inte alla hann köpa biljetter. Men jag kan samtidigt inte se att vi kunde ha gjort på något annorlunda sätt, exempelvis därför att de som haft säsongskort först premierades för sitt stöd genom ett erbjudande om förlängda platser.
Åman menar också att publiken faktiskt har haft möjligheten att garantera sig en kvalbiljett länge.
- Från mitten av januari har vi annonserat och sålt kvalseiepaket på vår hemsida och i lokala tidningar. Där har man haft ett utmärkt tillfälle att köpa biljetter och dessutom till ett lägre pris än lösbiljetter.

Fullbokat inte slutsålt

Klart är i alla fall att det finns långt över 7 650 personer som vill komma till arena varje kvalmatch.
- Ja med tanke på hur stor efterfrågan det har varit nu, skulle vi nog lätt kunnat fylla Globen, eller två Ejendals arenor kanske, menar Per Källgren.
- Men man ska komma ihåg att bara för att allt är bokat, behöver inte alla som bokat verkligen hämta ut sina biljetter. Att det det är fullbokat är egentligen inte det samma som att det är slutsålt.

ELIN BROMAN

Mer läsning

Annons