Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelar med Leksand den här veckan

Annons

Markus Persson är tillbaka i Leksand.
Under den kommande veckan kommer junioren att plockas tillbaka från Mariestad.
- Det ska bli kul, säger Persson.

I dag drar Leksand iväg på en road-trip. Tre bortamatcher ska spelas på sex dagar. Första anhalten blir Ljungby för möte med Troja i kväll, på onsdag väntar Malmö och på lördag är det Borås som står för motståndet.
- Det är tre tuffa matcher som väntar. Vi måste vara med från start i alla matcherna, det går inte att lämna handikapp som vi gjorde mot Huddinge, AIK och Malmö, säger Leksands assisterande tränare Tomas Jonsson.
Under det allsvenska uppehållet har leksingarna tränat på bra med dubbelpass fyra av de fem veckodagarna.
- Vi har jobbat extra med närkampsspelet och med returer.
Och just det senare är något där det märks en klar skillnad i början av seriespelet jämfört med den senaste månaden.

”Grå vardag”

- De sju första matcherna gjorde vi 13 mål på returer. De sista åtta har vi bara gjort tre returmål. I början var det stor spelglädje, sedan har vi kommit in i den grå vardagen och då har det blivit en viss bekvämlighetsfaktor i vårt spel. Vi måste in framför motståndarmålvakten och göra det svårt för dom. Men nu har vi gnuggat extra på de detaljerna och det ska sitta nu.
Leksand har haft tre spelare på landslagsuppdrag. Oliver Ekman-Larsson med J20-landslaget, Morten Green med det danska landslaget och Pierre-Edouard Bellemare i Frankrike.
- Oliver spelar inte mot Troja. Vad gäller Morten och Pierre har vi inte bestämt oss än. Dom har matchat tufft, så det kan bli så att dom får dela på speltiden.

Källström spelar

Klart är att Johan Hägg-lund missar matchen av privata skäl och att skadade Mikael Karlberg och Janne Huokko inte medverkar.
- De har inte varit med i lagträningen den senaste veckan. Som det är nu är de långt från matchstatus, som det känns nu spelar dom inte den här veckan.
Det gör att Kenny Källström kommer att spela, och forwarden Markus Persson kommer att plockas hem från Mariestad.
- Jag ska spela med Leksand veckan som kommer, det är vad som är sagt så här långt, säger Persson som fick beskedet tidigt i söndags morse.
- Jag har fått mycket speltid i Mariestad, och det gör att man utvecklas. Det ska bli kul att spela med Leksand igen, säger Persson som noterat ett mål och två assist på de fem matcher han gjort med Mariestad.

MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons