Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- supportrar bussas från Moratill Leksand för att se matchen

Annons

På fredag är det derby Mora-Leksand.
Då hoppas >Leksand Superstars att det ska vara mer publik som ser matchen på storbilds-TV i Ejendals Arena än det är åskådare på plats i FM Mattsson Arena i Mora.
- Helt klart kommer Mora att få svårt att fylla hallen >då vi leksingar väljer att stanna hemma, säger >Superstars ordförande Torbjörn Olsson.

Leksand arrangerar en ”Helkväll” i Ejendals Arena med mat, matchen på storbilds-TV och musik.
Något som nu till och med får >leksingar att åka från Mora till Leksand för att följa derbyt.
- Ja, det stämmer. Vi har stor efterfrågan på biljetter, >varför vi valt att >sätta in minst en buss som skall köra från Orsa och plocka leksandssupportrar i Orsa-Mora-Rättvik. Det är ju roligt att trots att det är match i Mora så lockar det mer att åka till >Ejendals. Det är självklart att >vi hellre ser att de kommer ner till oss och spenderar pengarna där de gör bäst nytta.
- Det >kommer också att gå två bussar från Falun-Borlänge, säger >Torbjörn Olsson.

Markering mot Mora

De 500 biljetterna på parketten med middag >såldes slut snabbt.
- Jag hoppas att alla leksingar >följer vårt exempel och stannar hemma och är med på vårt event, för att göra en tydlig markering >mot såväl Mora som övriga klubbar att man inte behandlar bortasupportrar hur som helst. Det >kan straffa sig ekonomiskt. Till Leksand är alla välkomna oavsett lagtillhörighet, säger Torbjörn Olsson med tydlig passning till Moras klubbdirektör Jan Simons.
I kvalserien i våras ansåg sig Superstars ha >problem att få de biljetter de önskade till derbyt i Mora. >
- Vi upplevde att Mora gjorde allt för att göra det så svårt som möjligt för oss att få tag i extra biljetter utöver de 150 som de är tvungna att ge oss, säger Torbjörn Olsson.

Visa matchbiljetten

Nu finns en del Leksands-supportrar som redan köpt biljett till matchen i Mora och som fått >svårt att bestämma sig för vilket arrangemang de skall gå på.
- Så är det, tyvärr var några snabbt ute och vi har fått en del samtal från besvikna fans som >tycker att vi borde gått ut med det här tidigare så de sluppit köpa biljett. Självklart tänker >vi inte göra dom besvikna, varför vi kommer att bjuda alla som har köpt biljett till matchen >i Mora på entrén till vårt event i Leksand.
- Matchbiljetten gäller som entré, förutsatt att man kommer innan matchstart. Det går inte att gå på matchen i Mora och sedan >försöka komma in på samma biljett på efterfesten i Leksand, säger Torbjörn Olsson.

Mer folk i Leksand

Leksand Superstars har satt upp en hög målsättning, att det ska vara mer publik i Leksand än >det är i Mora.
- Inte helt omöjligt att det kan bli verklighet. >Jag vet inte hur många biljetter de sålt i Mora, men det är klart att de har hjälp av >sina säsongsbiljetter som en god grund. Det intressanta är dock att jämföra den faktiska siffran, >hur många som verkligen är på plats. >
- Sist utgjorde väl vi leksingar halva publikantalet, >trots deras knep att försöka hindra oss från att komma dit, säger Torbjörn Olsson.

Mer läsning

Annons