Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Jonsson efter Leksands förlust mot Troja

Annons

I premiären körde Leksand över Troja/Ljungby.
I går var det ombytta roller. Smålänningarna ryckte i första perioden och vann med klara 5-3.
- Det är för dåligt. Det är bara att dra ett stort svart streck över det här, säger en mycket besviken Tomas Jonsson, assisterande tränare i Leksand.

Leksand är inne i en negativ trend i den allsvenska hockeyn. I går kom lagets andra raka förlust när Troja vann hemma i Sunnerbohov.
- Förluster åker man på till och från under en säsong, det är inget att säga om. Det är sättet som vi förlorar på, som gör mig så besviken. Det är för dåligt. Men det är bara vi som kan ändra på det här. Vi måste inse allvaret, säger Tomas Jonsson.
Leksand har under uppehållet tränat extra på försvarsspel och närkampsspel. Och dessa båda delar var mycket svagt av gästerna från Dalarna.
- Dessutom pratade vi inför matchen om att vi inte skulle dra på oss några utvisningar i anfallszon. Och så tar vi tre utvisningar första tio minuterna, varav två i offensiv zon och en i mittzon. Det gör att vi får jobba kopiöst.

Avgjort i första

Redan i slutet av första perioden avgörs mer eller mindre matchen, då hemmalaget på tre effektiva minuter går från 0-0 till 3-0.
Och vid samtliga tre mål är gästernas försvar totalt paralyserat.
- Vi är inte där. Vi spelar på tok för stillastående, säger Jonsson som fick se ett heltänt hemmalag sätta fyran i början av andra perioden.
I mitten av mittrundan kunde gästerna visserligen reducera genom en snygg kontring där Pelle Prestberg serverade Ric Jackman.
Slutakten stördes ordentilgt av utvisningar, och hela fyra spelare fick lämna isen efter att ha fått matchstraff. Per Anton Lundström och Kevin Doell var det som agerade boxare i det blåvita gänget, men de klarade sig utan avstäningar.
- Visst, det är inte bra att dra på sig utvisningar. Men det som åtminstone känns lite bra är att vi visar känslor. Vi visar att vi blir förbannade när det går emot. Och det är väl i så fall det enda som man kan ta med sig härifrån. Detta var vår klart sämsta match för säsongen. Det är bara att dra ett stort svart streck över det här.
Hemmalaget satte femman innan Leksand kunde hyfsa siffrorna en aning på slutet genom mål av Pelle Prestberg och Jens Bergenström.
- Men det var som det varit i de åtta-nio senaste matcherna. Motståndarnas bäste spelare var deras målvakt, men det beror ju på att vi inte går in framför mål och tar skitjobbet och gör det svårt för honom. Nu får dom ju se varenda skott. Nej, usch vi har jävligt mycket att jobba med, säger Jonsson.
Och det jobbet börjar med träning i Ljungby i dag innan masarna drar till Malmö för match där i morgon. Där finns frågetecken för backarna Petter Ullman och Ric Jackman. Å andra sidan är Oliver Ekman-Larsson åter klar för spel.
MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Leksand: Eddie Läck (Manne Fredriksson) - Per Anton Lundström, Ric Jackman, Marcus Weinstock, Kevin Doell, Pelle Prestberg - Elias Granath, Kenny Källström, Marcus Jonasén, Eric Johansson, Jens Bergenström - David Bornhammar, Petter Ullman, Markus Persson, Johan Eneqvist, Jesper Ollas - Morten Green, Pierre-Edouard Bellemare.

Utvisningar, Troja: David Striz 2+2+10, Daniel Karlsson 2+2+5+20, Jonatan Bremer 5+20, Pär Edblom 2, Mikael Sjöström 2+2+2, Henric Jonasson 2+2, Patrik Kannerling 2, Ron Pasco 2.
Leksand: Per Anton Lundström 2+5+20, Ric Jackman 2, Kevin Doell 2+2+5+20, Marcus Jonasén 2+2+2+2, Pierre-Edouard Bellemare 2+2, Morten Green 2, Elias Granath 2, Eric Johansson 2+2.

Mer läsning

Annons