Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vände ett underläge på två mål till seger

/

Annons

Leksand visar fortsatt fin form i inledningen av årets hockeyallsvenska och tog sin fjärde raka seger och toppar tabellen klart.
Trots ett underläge med två mål kunde laget vända och vinna efter en bra avslutning av matchen.
- Den första perioden är jämn men vi tappar en del puckar på fel ställen och i den andra perioden är vi direkt dåliga och Västerås tar ledningen rättvist, analyserar Tomas Kempe inledningen.

Efter Västerås ledningsmål så fortsatte hemmalaget att trycka på och det resulterade strax efter med ytterligare ett mål där Sebastian Meijer kunde överlista en annars storspelande Eddie Läck i Leksands mål.
Leksand reducerade dock genom Mikael Karlberg som hittade en lucka vid Mikael Bohmans stolpe och samme man kunde också trycka in kvitteringen med bara 20 sekunder kvar av den andra perioden när man spelade med en man mer på isen.
- Vi visste att VIK skulle gå ut hårt men vi kom tillbaka och spelade disciplinerat, säger Janne Huokko i Leksand.

Tidigt ledningsmål

I den tredje perioden fick Leksand ett tidigt ledningsmål genom lagkaptenen Pelle Prestberg och kunde sen hålla undan till seger efter att Janne Huokko gjort mål i öppen bur då Västerås jagade en kvittering i slutet av matchen.
- Tredje perioden är Leksands och de stänger matchen proffsigt, erkänner Västerås tränare Johan Tornberg.

Visa mod på isen

Trots massor av chanser i spel fem mot fyra lyckades Västerås bara mäkta med fem skott mot Eddie Läck och det är för lite när man jagar mål.
I Leksand var det de unga grabbarna som visade mod på isen med backarna Oliver Ekman-Larsson och Elias Granath i täten men det var alltså ”gamlingarna” Karlberg, Prestberg och Huokko som stod för målskyttet. Stort plus också till Eddie Läck som fortsätter att imponera.
Närmast väntar ny match på onsdag då Växjö, som överraskat positivt så här långt, väntar hemma i Ejendals arena.
TOMMY STAF

Mer läsning

Annons