Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi är vana vid måstematcher”

/

Annons

Dags för omgång sju i den minst sagt jämna kvalserien 2008. Inför kvällens hemmamatch i Ejendals arena, ligger Leksand fyra på nio poäng, lika många som gästande Rögle. För att elitseriechansen ska finnas kvar är det alltså inget annat är tre nya poäng som räknas i afton.
- Vi är ganska vana med måstematcher vid det här laget, säger en lugn Tomi Pettinen i Leksand.

Den 191 centimeter långa och 100 kilo tunga Pettinen, har tillsammans med lagkapten Janne Huokko utgjort förstalinens backpar under i stort sett hela säsongen. Samarbetet verkar ha fungerat bra, för Pettinen var nämligen, efter Huokko, lagets poängmässigt bästa back under grundserien.
Hans 7 mål och 17 assist placerade honom på en nionde plats i den interna poängligan, och i kvalet har han stått för fyra poäng på sex matcher.
- Visst har det gått bra, men det är det vi gör nu som räknas. Nu måste alla prestera på topp, menar Pettinen.
- Det är omöjligt att framhäva en enskild spelare i såna här sammanhang. Här är det själva samarbetet i gruppen som räknas.

”Fantastiskt kul”

För Leksands del har årets kvalserie hittills inte varit någon fullträff. Men inte heller något misslyckande.
- Vårat spel har fungerat till och från, men jag tycker verkligen vi har kämpat och krigat, förklarar Pettinen.
- Det är en väldigt jämn serie, men det är det som är det roliga. Det är fantastiskt kul att gå ut på isen i såna här matcher.
Trots den tunga förlusten mot Mora i tisdags är Pettinen övertygad om att hans lag kommer att nå elitserien när kvalet är över.
- Hur tråkigt svar det än än, så är det ju så att vi måste ta en match i taget. Men vi har ett tillräckligt bra lag för att klara det här, vi vet att vi kan slå alla.
Och i kväll är det alltså Rögle från Ängelholm som står för motståndet, och Pettinen tror sig veta vad som krävs för seger.
- Vi har spelat täta matcher mot dom under säsongen, och vi har lärt oss hur dom spelar. Rögle är ett lag som alltid kommer ut hårt i början, och ligger på mycket från start.
- Men kan vi klara av de tio första minuterna så ska vi greja resten också, menar Pettinen och tillägger att Leksand även hoppas på hjälp från annat håll.
- Det vore ju fint om det blev ett kryss i Gävle också, då ser det bra ut igen.
- Men vi ska först och främst göra allt vi kan för att bjuda hemmapubliken på en seger, fortsätter Pettinen.
- Just nu är vi helt skadefria och vi har fantastiska supportrar över hela landet. Vi ska ge dom den seger dom förtjänar.

ELIN BROMAN

Mer läsning

Annons