Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi har inte tid att tycka synd om oss själva”

Annons

Muntrare arbetsplatser har säkert upplevts, än vad som var fallet hos Leksands IF igår. Något annat var inte att vänta heller, sedan det står klart att föreningen i höst tvingas spela i allsvenskan för tredje året i rad.
- Visst är det i stora hela ett misslyckande, säger sportchefen Mikael Lundström.

- Men någon djupare utvärdering har vi ännu inte hunnit göra, det får vi ta tag i när serien är färdigspelad. Men vi får naturligtvis ta lärdom av det vi gjort och gå vidare.
Till helgen ska Lundström och tränarna Tomas Kempe och Tomas Jonsson träffas för en första genomgång. Riktlinjer ska dras upp hur spelartruppen ska se ut och hur många av de som spelat i vinter ska erbjudas nytt kontrakt. Utöver de tio som redan har ritat på för ett eller flera år.
- Visst är det tungt i dag, men det kommer ljusare tider och vi måste snabbt se framåt.
- Vi har inte tid att sitta och tycka synd om oss själva. Vi har en skyldighet mot både supporters och sponsorer att bygga något bra för framtiden, säger Lundström.

Sänkt medelålder

Mikael Lundström säger också att de tio som står under kontrakt är ett idealiskt antal för handlingsfriheten.
- Vi ska ha en genuin stomme, plus några yngre spelare som knackar på porten. Sedan får vi se hur många rutinerade vi ska fylla på med. Men klart är att vi ska ha en yngre struktur i truppen med sänkt medelålder.
- Det gäller att få fram mer driv och därmed en högre aggressivitet i spelet, förklarar sportchefen.

Vad är då Lundströms egen analys så här långt?
- Först och främst vill jag säga att det har varit en tuff kvalserie. Och om vi haft årets lag i fjolårets kvalserie hade vi varit i elitserien.
- Men alla är också medvetna om att de förväntade insatserna inte infunnits sig fullt ut. Några spelare har inte visat sin hundraprocentiga kapacitet. Men några har också höjt sig i kvalserien, bland annat Robert Petrovicky och fjärdekedjan.
Den match som blev helt avgörande för utgången av serien var 2-3-förlusten i hemmamötet med Brynäs.
- Det var nyckelmatchen. Men också de två raka derbyna mot Mora som sög musten ur båda lagen. Omgången efteråt fick både vi och Mora storstryk av Rögle och Brynäs.

Med facit i hand, vad säger du om värvningen av Ed Belfour?
- Ångrar inte en sekund att vi tog hit honom. Han vann ändå målvaktsligan i allsvenskan och ligger i topp i kvalserien. Vi har haft en helt annan målvaktssituation den här säsongen än fjolårets och man kan inte tala om fiasko efter en svag match. Han är ju bara en människa han också.

HÅKAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons