Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi var inte ens nära att vinna”

Annons

Än är inte kvalserien ur vägen. En bra Mora-början och två mål i gårdagens viktiga match, räckte inte när hemmalaget Brynäs gjorde sju.
- Vi var inte ens nära att vinna den här matchen, konstaterade Moratränaren Kari Eloranta.

Efter en ganska trög inledning där Mora ändå var det piggare laget, var det Brynäs som gjorde matchens första mål, efter drygt sju minuters spel. Det var mycket folk framför Moramålet och Pavel Brendls skott letade sig förbi en något skymd Juha Pitkämäki.

PP-mål

Men det var som sagt dalmasarna som var mest på gång, och när de tre minuter senare fick chansen att spela powerplay, satt också kvitteringen. Detta via ett slagskott från blå signerat Teemu Elomo. Rättvist med tanke på att Mora var laget som skapade, medan Brynäs mest såg kvalnervösa ut.
- Första 20 såg riktigt bra ut för våran del. Vi höll oss framme bra i början, menade Eloranta.

Missar i massor

Moras målskytte fortsatte i den andra perioden. Ett Brynäsmisstag resulterade i friläge för Yared Hagos, som snyggt satte pucken i krysset bakom Jacob Markström.
Men sen ryckte hemmalaget upp sig. Först såg man till att kvittera, genom ett dragskott från blå, en dryg minut efter Moramålet. Ännu en gång var det Pavel Brendl som nätade, och skottet såg väl inte helt otagbart ut för Pitkämäki. Snart satt också trean, via ett Daniel-Widing-skott från förlängda mållinjen.
- Vi var inte med i matchen längre, det såg inte alls bra ut. Vi gjorde för många misstag helt enkelt, fortsatte Eloranta.
- Och sen hade väl inte Juha sin bästa dag i mål heller...

”Utspelade”

Den sista perioden hann bli 21 sekunder gammal innan en viss Pavel Brendl slog till igen och satte sitt tredje mål för kvällen. Tre minuter senare var ställningen 6-2 till hemmalaget. Sexan satt av Daniel Widing som drog ett dragskott över axeln på Pitkämäki.
- Vi blev totalt utspelade i slutet av matchen. Dom åkte mer skridskor, var hetare på allt och vann varenda närkamp, fortsatte Eloranta.
Brynäs fortsatte att ligga på och fastställde slutresultatet till 7-2 en halv minut före slutsignalen.

Luleå nästa

I och med segern lämnade Brynäs över tabellens jumboplats till Luleå och ligger nu på en elfte plats med 61 poäng. Mora ligger tia med fyra poäng mer. I morgon väntar Luleå hemma.
- Nu måste vi glömma den här matchen så fort som möjligt och bara koncentrera oss på den mot Luleå, avslutade Eloranta.ELIN BROMAN

Mer läsning

Annons