Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yared Hagos är klar för HV 71

Annons

Nyförvärv nummer tre är klart.
Borlänges Anders Lövdahl spelar för Mora de två kommande säsongerna.
– Han brinner som en kolugn för det här, säger Moras klubbdirektör Jan Simons.
Markus Eriksson och Jens Jakobs är klara sedan tidigare.

Nu har Mora gjort klart med sitt tredje förvärv inför omstarten i allsvenskan.
Och namnet är Anders Lövdahl, 27 år, som hunnit med en hel del klubbar under sin karriär. HV 71, Calgary Hitmen, Moose Jaw Warriors, Tranås, Lethbridge Hurricanes, Vojens, Björklöven, Mörrum, Falun och Borlänge innan nu Mora pockade på uppmärksamheten.
Lövdahl som gjorde hela 54 poäng för Borlänge i vintras har skrivit på för två säsonger.
– Det känns som en riktig utmaning. Det är en klubb som verkligen satsar på att ta sig tillbaka till elitserien, nu vet vi ju inte vilka spelare det kommer att bli, men med Harald Lückner som tränare kommer det att bli ett bra lag, säger Lövdahl som kommer att spela hockey på heltid.
– Det är klart att det är bra förutsättningar att kunna satsa fullt ut på hockeyn. Jag är verkligen 100 procent taggad för det här.
Han fanns i går på plats när Mora inledde försäsongsträningen. Den sköts av Stefan Fredriksson som kommer att assisteras av Peter Söderlund.
Moras klubbdirektör hoppas få positiva besked från trotjänarna Mikael Simons och Håkan Bogg den här veckan.
I går blev det också klart att Yared Hagos, precis som förväntat, kommer att spela för svenska mästarna HV 71 kommande säsong.
– Yared är en stark och rejäl spelare med defensiva kvalitéer som vi ryckt i tidigare. En ung och hungrig spelare som vill uppåt, säger sportchefen Fredrik Stillman till klubbens hemsida.
– Jag är revanschsugen efter säsongen i Mora och ser verkligen fram emot att få spela i HV 71. Det ska bli skitskoj, säger Hagos.

MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons