Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krävs på nästan 800 000 kronor

Annons

Södra Dalarnas Sparbank kräver nu Avesta kommun på betalning för Avesta Speedwayklubbs lån. Beloppet är på knappt 800 000 kronor och kommunen borgade för lånet.
- Vi är tvungna att betala, säger Avestas kommunalråd Agnetha Thörnqvist, s.

Under förra veckan stod det klart att Avesta Speedwayklubb, allmänt känt som Masarna, begärde sig själva i konkurs. Det framkom att Avesta kommun gått in som borgensman för ett lån klubben tagit. Lånet var tecknat hos Södra Dalarnas Sparbank och lånebeloppet var på 775 000 kronor.
Banken har nu skickat en underrättelse till Avesta kommun där de skriver att på grund av konkursen har lånet fallit till omedelbar betalning. Sammanlagt handlar det om 779 349 kronor, 775 000 kronor i lån plus 4 349 kronor i ränta, som kommunen har att betala. Banken meddelar vidare att ytterligare ränta kommer att tillkomma fram till dess att lånet är löst.

Ett engångsbelopp

Kommunalrådet Agnetha Thörnqvist säger att hon under förra vecka tog kontakt med kommunens ekonomichef Tommy Åhlberg för att förbereda hur man skulle gå vidare med borgensåtagandet.
Hon säger vidare att det för kommunen bara är att betala beloppet och att man kommer att ta det ur driftbudgeten för 2008. Hon konstaterar dessutom att det handlar om ett engångsbelopp som nu ska betalas ut.
MIKAEL ERIKSSON
023-476 93 / 070-226 79 05
mikael.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons