Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- gymnast blir kranskulla

/

Annons

Sandra Brander, 19, gymnast från Mora, och Jonas Nilsson, 21, skidåkare från Sälen, får uppdragen som kranskulla respektive kransmas under vasaloppsveckan 2009.

Med den här utnämningen frångår ledningen för Vasaloppet en tradition att oftast utse en duktig skidåkare från IFK Mora eller Sälens IF till kranskulla. Nu blir det en gymnast som får det ärofyllda uppdraget.
- Vi vill vi poängtera att IFK Moras idrottsallians, som är delägare i Vasaloppet, innehåller sex föreningar. Gymnastiken är den största föreningen och deras medlemmar ställer alltid upp med funktionärer, säger Vasaloppets tävlingsledare Bo Johansson.
Sandra Brander studerar till vardags på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.
- Under de senaste årens vasaloppsveckor har jag jobbat vid skidinlämningen efter målgången. Vi passar åkarnas skidor medan de duschar, äter mat och återhämtar sig. Där har man verkligen fått möta alla typer av åkare. Det har varit riktigt roligt, säger Sandra.

Idrottsbakgrund

Jonas Nilsson jobbar på Ica i Sälen och har en gedigen idrottsbakgrund som skidåkare, orienterare och friidrottare.
- Under ungdomsåren ansågs jag vara lovande, men sedan blev jag sjuk och fick sänka mina ambitioner. I dag håller jag på med skidor och friidrott mest för att det är roligt, säger han.
Morfar Bengt Samuelsson var en av de mest klassiska vasaloppsfunktionärerna i Sälen och mamma Britta var kranskulla 1979.

Mer läsning

Annons