Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moras Anna Haag imponerade i premiären

Annons

Femtonde plats individuellt.
Och karriärens första pallplats i stafetten.
- Bättre än jag kunde hoppas på, säger Moras Anna Haag.

Anna Haag tvingades avstå förra helgens säsongsupptakt i Bruksvallarna på grund av en lättare skada i låret.
Hon tog beslutet att tävla i världscuppremiären i Gällivare så sent som i onsdags.
- Då blev jag undersökt av läkare, och fick besked om att den lilla skadan var läkt.
Men det var en osäker Haag som stod på startlinjen i lördagens millopp i den fria stilen. Och även om Haag brukar gå ut förhållandevis lugnt för att plocka placeringar under loppets andra halva var lördagens inledning något väl långsam.
- Jag bara körde utan tanke. Jag ville inte fundera en massa utan det var bara att köra på. Men jag insåg efter cirka två kilometer att jag öppnat för långsamt. Men jag kunde öka farten, och totalt sett var det en helt okej tävlingsdebut, säger Haag som åkte in på 15:e plats.
Och det var bara femton sekunder fram till en topp-tio-placering, för förra säsongens genombrottstjej.

Upp på pallen

I gårdagens stafett visade hon än bättre takter. Hon såg på sin tredjesträcka till att slutåkaren Charlotte Kalla fick en pallplats inom klart räckhåll, och det hade Tärendö-åkaren inga som helst bekymmer att greja.
Därmed fick Anna Haag (som var fyra på sträckan, och som ett exempel bara sju sekunder långsammare än lördagens segrarinna Kalla) för första gången i karriären kliva upp på en världscuppall.
- Det var fantastiskt. Dit vill jag tillbaka. Och att hela laget fick en sån grym inledning på världscupen är nästan för bra för att vara sant, säger Haag som nu laddar för kommande helgs millopp i klassisk stil i finska Kuusamo. Däremot avstår hon lördagens sprint.
Bland övriga dalatjejer var det framför allt Sofia Bleckur som imponerade med sin startsträcka i gårdagens stafett. Mora-åkaren Bleckur växlade som sjua, från en startposition långt bak i fältet.
MÅRTEN LÅNG
023-475 52
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons