Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongens sista störtlopp ställdes in

Annons

Anja Pärson fick aldrig chansen att avancera till en tätplats i störtloppscupen. Säsongens sista störtlopp ställdes in, precis som herrarnas.

Den alpina världscupens finalvecka har fått rena mardrömsstarten.
Redan på tisdagen togs beslutet att ställa in herrarnas störtlopp på onsdagen. Det blev inget av damernas störtlopp heller. Snöfall under natten och plusgrader innebar att arrangörerna inte kunde garantera säkerheten.
- Det är framför allt längst ner i backen som det är svåråkt. Det var rätt beslut att ställa in, men det känns trist att inte få tävla nu när jag hade chans på en topp-tre-placering, sade Anja Pärson.
Pärson stannade på fjärde plats i störtloppscupen, 59 poäng bakom trean Britt Janyk, Kanada.

”Nu är det på riktigt”

De tusentals åskådarna i Bormio vid målområdet alldeles invid den italienska ortens centrala delar fick nöja sig med att fira Lindsey Vonn och Cidier Cuche, segrarna i störtloppscuperna.
Vonn vann fem av vinterns nio störtlopp och var sedan länge klar cupsegrare. Men det förtog inte hennes glädje.
- Det är först nu när jag har kristallpokalen i min hand som jag förstår att det här är på riktigt, sade den 23-åriga amerikanskan som haft flera krascher och skador under sin karriär.
- Jag har blivit jämnare och kör klokare nu. Men det finns mycket att förbättra, framför allt i super-G där jag inte har varit på pallen en enda gång den här säsongen.
Vonn leder även den totala världscupen, 157 poäng före tyskan Maria Riesch och 178 före österrikiskan Nicole Hosp, och för varje inställd tävling kommer hon närmare även den titeln. Ingen inställd tävling i Bormio kommer att köras vid annat tillfälle.
- Tre tävlingar kvar och lag leder, jag kan inte fatta det. Jag trodde vi skulle köra i dag, men kan inte göra något åt vädret. Det kanske inte blir några tävlingar alls den här veckan, det vore ännu bättre, sade Vonn.

Värmen består

Anja Pärson är sexa i totalcupen och femma i super-G-cupen, den disciplin som står närmast på programmet.
- Hoppas bara att det går att köra resten av veckan, sade Anja Pärson innan hon begav sig ner till samhället för att umgås i solskenet med sina närmaste; föräldrarna och systern Frida med make och nyfött barn.
Det väntas ingen nederbörd de närmaste dagarna, men värmen består. I banans nedre del, målområdet ligger på 1 200 meters höjd, blir det många plusgrader när solen värmer. Och samtliga tävlingar ska köras i samma backe. Sex stycken återstår på programmet. Frågan är om det går att tävla alls och hur mycket slitage underlaget tål.

PETER WIKSTRÖM/TT

Mer läsning

Annons