Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satte nytt banrekord och fick en ny bil

Annons

- Det här trodde jag aldrig. Aldrig!
Susanne Nyström tog sin andra raka triumf i Tjejvasan. Och nya rekordtiden 1.18,30 betyder att hon nu är stolt ägarinna till rekordbilen.

Förutsättningarna att sätta nytt banrekord kunde inte vara bättre.
Isiga spår och en rejäl medvind.
Och det var offensiv körning redan från start. I backarna upp mot kontrollen i Hökberg stack en kvartett med Susanne Nyström, Hilde G Pedersen, Jenny Hansson och Sandra Hansson ifrån.
- Det har varit hård körning hela vägen. Vid kontrollen i Läde var det bara vi tre (Sandra Hansson släppte) som var kvar i tätgruppen. Det var flera ställen som jag hade tufft att hänga med, och hängde på gärdesgården. Men är man bara lite tjurig så går det att slita sig med, sa Susanne Nyström, med rötterna i norrländska Laisvall, som passerade mållinjen först för andra året i rad.

Spurtstrid

Men upploppsstriden blev rafflande. Det såg länge ut att bli en norsk viktoria, men just innan mållinjen lyckades fjolårssegrarinnan Susanne Nyström ta sig förbi.
- Jag har ett bra självförtroende när det gäller spurt. Jag vet att jag är bra på att staka, och det är ju ett långt upplopp. Men det var först när jag passerade mållinjen som jag var säker på segern. Och jag vet inte om jag fattat det än, säger Nyström som utöver segerchecken på 50 000 kronor även fick en bil värd en kvarts miljon kronor.
- Fantastiskt. Jag har ingen bil, men jag har körkort. Nu slipper jag be om lov för att låna bilen, ler Nyström som är sambo i Mora med Rikard Andreasson.

Är du förvånad över att du vann?
- Med tanke på den form som jag har varit i tidigare under säsongen är jag det. Det har varit mycket stolpe ut. Detta är det tveklöst största som hänt under min karriär. Och prispengarna gör att jag kan satsa ett år till, säger Nyström som tävlar för Piteå Elit.
Norskan Hilde G Pedersen blev tvåa bara centimetrar bakom, och Jenny Hansson slutade trea.
- Nu ska jag hem och träna spurter. Vasaloppet är säsongens stora mål, och jag tänker inte förlora en spurt till nästa helg, sa Hansson.

MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons