Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidspelen in i VM-bolaget - Haugen stannar

Annons

Skidbråket är över.
Skidspelen kommer att ingå i VM-bolaget tillsammans med Falu kommun och Skidförbundet.
- Vi har hittat en medelväg som alla parter är nöjda med, säger förbundsdirektören Tomas Ringsby Petersson.

I går träffades Svenska Skidförbundets förbundsdirektör Tomas Ringsby Petersson, Falu kommuns Mikael Rosén och Helen Lott samt Svenska Skidspelens Victor Östgård.
Anledningen till mötet var att de vill undanröja de problem som för ett par dagar sedan fick Skidspelens ordförande att hota med att de 500 Skidspelsfunktionärerna skulle strejka vid vinterns världscupfinal.

Nått en lösning

Förklaringen till det var att Skidspelen inte ingick i de planer som fanns om att starta upp ett VM-bolag. Men efter gårdagens möte står det klart att Skidspelen ska köpa 10 procent i bolaget, där Falu kommun står för 30 procent och Skidförbundet för resten.
- Nu har vi nått en lösning, som vi är nöjda med. Vi får tillsyn genom plats i styrelsen, och dessutom får Anki Haugen jobba kvar. Nu kan hon jobba på som vanligt. Det har varit turbulent på slutet, säger Östgård.
Och även förbundsdirektör Tomas Ringsby Petersson var nöjd:
- Vi har hittat en medelväg. Vi har väl pratat lite runt varandra tidigare, men nu löste vi de bekymren. Hur sedan bolaget exakt ska se ut får vi återkomma till, men klart är att Anki Haugen blir tävlingsansvarig för tävlingarna i Falun och Stockholm.

Kommer det för funktionärerna att märkas någon skillnad nu under VM-bolaget jämfört med tidigare Skidspel?
- Skillnaden är väl att det nu är en världscupfinal. Och sedan ska det märkas att vi jobbar med en gemensam plattform som satsar mot VM 2015. Gör vi en bra VC-final och en bra VM-kandidatur har vi kanonförutsättningar för att få ett skid-VM.

”Fantastiskt skönt”

Skidspelens generalsekreterare Anki Haugen kan i och med gårdagens besked jobba vidare mot tävlingarna i mars.
- Det känns så klart fantastiskt skönt. Jag har redan fått gratulationer av FIS-chefen Jürg Capol, säger Haugen som nu har ett rejält jobb framför sig.
- Förra året var jag klar med sponsorbiten i november. Nu ligger vi lite efter, och det är klart att finalen drar så mycket mer pengar i och med att det är större prispengar än normalt. Men jag har fått positiva indikationer från näringslivet, säger Haugen.

MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons