Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidspelschefen Anki Haugen hotar hoppa av

Annons

Falu kommun och Svenska Skidförbundet har som bekant planer på att söka skid-VM 2015.
I samband med det tänker de bilda ett VM-bolag och som det ser ut i dag finns inte Svenska Skidspelen med som aktör i det bolaget.
- Blir det så hoppar jag av Skidspelen, säger SS generalsekreterare, Anki Haugen.

- Får jag inte de svar jag trots allt hoppas få den här veckan, så är det slutjobbat för mig i Skidspelen. Hur kan man utelämna 13 skidföreningar med sina 500 funktionärer i det här bolaget. En samlad kompetens som Skidförbundet och kommunen helt struntar i, dundrar Haugen.
Det jäser också i skidföreningarna som inte tänker ställa upp i världscupens avslutning på Lugnet i mars.
- Falun och världscuptävlingarna har ett mycket gott rykte i skidvärlden, och det är den rutinerade och lojala funktionärsstaben som gjort detta möjligt. Om denna kompetens och rutin inte tas tillvara av Svenska skidförbundet finns det ingen som kan arrangera ett VM i Falun, det anser vi är mycket allvarligt, säger Viktor Östgård, styrelseordförande i Föreningen Svenska Skidspelen.

Inte lyssnat

Alla inblandade parter vill jobba för att skid-VM 2015 hamnar i Falun. Men föreningen anser att upplägget - som ska presenterats av Falu kommun och Svenska Skidförbundet på en presskonferens i dag - snarare motverkar än gynnar detta. Och Svenska Skidförbundet tar alltså över arrangörskapet av världscuptävlingarna nästa år inom ramen för det nya VM-bolaget.
- De fortsätter alltså med samma taktik som gjort att vi förlorat två VM-omröstningar, säger Östgård.
- Och det är väldigt tråkigt att det ska behöva bli en öppen konflikt runt detta. Vi har i ett och ett halvt år fört diskussioner med skidförbundet om formerna för ett VM-bolag, men de har inte lyssnat på oss alls.
Föreningen Svenska Skidspelen vill vara delägare och en aktiv part i ett VM bolag, för att garantera kvaliteten på arrangemanget och en trygg ekonomi.

Alla ska vara nöjda

- Jag älskar mitt jobb, men jag vill också känna förtroende för det jag gör och inte vara någon underleverantör till ett nytt VM-bolag, säger Anki Haugen.
Förbundsdirektören på Svenska Skidförbundet, Tomas Ringsby Petersson, har dock inte stängt några dörrar.
- Ytterst handlar det om vilka som vill vara med och investera i ett VM-bolag, för en ansökan kostar pengar.
- Men alla ska vara nöjda med det vi kommer fram till och vi hoppas naturligtvis hitta en lösning som är bra för alla, säger Ringsby Petersson.
HÅKAN ERIKSSON
023-475 53
hakan.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons