Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Susanne Nyströms startsträcka punkterade spänningen

Annons

Hon har visat i Tjejvasan att hon är en vass på att staka.
I går avgjorde Piteås Susanne Nyström SM i teamsprint efter 50 meter.
- Jag blev lite överraskad att luckan blev så stor, säger Nyström som tog guldet tillsammans med Lina Andersson.

Det var bara sju damlag som kom till start, och därför blev semifinalen en ren formsak där åkarna mer eller mindre bara åkte igenom banan för att göra upp om startpositionerna.
I finalen blev det däremot körning från start. Och det var Mora-boende Piteå-åkaren Susanne Nyström som satte högsta fart från start.
- Jag vet att jag är bra på att staka. Men jag blev väldigt överraskad att luckan blev så stor redan på startrakan. Det var väl jag som var mest laddad, säger Susanne Nyström som vann första sträckan med hela tio sekunders marginal.
Och därmed var all guldspänning redan borta. Nyström och Lina Andersson hade inga som helst problem att ta hem guldet.
22 sekunder blev segermarginalen före Åsarna med Ida Olsson och Ida Ingemarsdotter.
Mora, med Eva Svensson och lördagens silvertjej Sofia Bleckur, hade förhoppningar om medalj. Men slutade fyra, 22 sekunder från pallen.
- Jag var fruktansvärt trött redan i semifinalen, så jag trodde att det skulle bli en kamp mot mjölksyran i finalen. Men jag höll ihop det ganska bra ändå, säger Svensson.
Blev du överraskad över Susanne Nyströms ryck direkt i starten?
- Hon är duktig på att staka, och jag är inte alls startsnabb. För mej passar det bättre att åka uppför. Men det börjar kännas i kroppen nu, lördagens lopp tog hårt, säger Svensson som kommer att åka både sprint och stafett.
- Om jag blir uttagen i stafetten vill säga, säger Svensson.
Vansbro med Anna-Karin Strömstedt och Ulrica Persson blev sexa och Grängesberg (Maria Börjel och Christina Nilsson) sjua.

MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons