Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svåra förhållanden gav många uråkningar

/
  • HERRTREA. Erik Olsson, Borlänge blev trea i lördagens tävling. På söndagen körde han ur i andra åket.Foto: SVEN-ERIK KARLSSON

Annons

Årets upplaga av FIS-slalom i Nybrobacken gav problem för både arrangörer och deltagare. Rekordmånga körde ur i lördagens isföre. Nästan lika många hade problem när värmen gjorde underlaget löst på söndagen.
För Erik Olsson från Borlänge och Ida Hinders från Falun verkade lördagens is passa bäst. Då slutade båda på tredje plats. De kopierade varandra även på söndagen när båda körde ur.

- Jag har inget att klaga på lördagens is. Det passade mig bra och jag är jättenöjd med tredjeplaceringen, kommenterar Ida Hinders.
När hon strax före start på söndagen fick veta att nu var det mycket lösare blev Ida förvånad.
- Jag trodde att det var isigt nu också.
Varpå hon tog liften upp till start och körde ur i första åket. Den lösa banan passade henne tydligen inte lika bra.
Dalabäst på lördagen blev Klara Djupsjö, Mora på nionde plats.

Två bra åk

Erik Olsson gjorde precis som Ida två bra åk på lördagen och det gav en tredjeplats. Efter första åket låg han tvåa, men blev i det andra passerad av Luleås André Björk.
Under natten till söndagen var det så varmt att banan blivit lös och då var det bara tre-fyra åkare som hade perfekt underlag. Erik startade som 15:e man och då var det mera svårbemästrat och han var nia inför det andra åket.
- Jag trodde att jag skulle kunna åka upp mig några placeringar i det andra åket och det såg ju bra ut i början, påpekar Erik.
Han hade klarat av två tredjedelar av banan när olyckan var framme och Erik körde ur.
- Det var så löst att ytterskidan försvann ut, förklarar han.
Bäste dalkarl blev nu Anton Larsson, som slutade på nionde plats. På lördagen slutade Anton åtta.

Trivdes

Två som verkligen trivdes på både is och lösa banor var Magnus Andersson, Sundsvall och Josefina Grassl, Sunne. De vann båda dagarna.
Siffror som visar hur svårt det var är att på lördagen startade 126 åkare i herrtävlingen. Bara 37 av dem tog sig i mål i båda åken.

SVEN-ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons