Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårten Hellberg utslagen i EM

Annons

Dalahoppet Mårten Hellberg hade inte turen med sig när EM i kanotslalom kördes på floden Wisla i polska Krakow.
Han missade med knapp marginal en plats i semifinalen och han missar därmed även chansen att kvala in till OS i Peking.

De 40 bästa av 75 startande avancerade till semifinalen och Mårten Hellberg var 39:e man efter första åket, med en tid som var tio sekunder efter ledaren.
– Han låg på semi efter första åket, det var inget perfekt åk men det såg stabilt ut när han tog sig ner utan islag, kommenterar förbundskapten Patrik Svensson.
Det rådde blåsiga och besvärliga förhållanden under tävlingen och det blev inte lättare till det andra åket.
– Mårten hade otur när ha skulle köra sitt andra åk då det började blåsa en stark motvind som gjorde att portarna började svaja och Mårten drabbades av ett islag.
– Naturligtvis kan man inte skylla på vädret, men det gjorde inte saken lättare, fortsätter Svensson.
Placeringen i andra åket blev 47:e och totalt var Mårten 19,75 sekunder efter vinnande Sebastien Combot, Frankrike.
Hellberg slutade på 46:e plats och hade 3,5 sekund fram till spanjoren Guillermo Diez Canedo som knep 40:e och sista platsen i semifinalen.
Hellberg hade behövt en placering mellan 20 och 30 för att få chansen att kvalificera sig till sommarens höjdpunkt, olympiska spelen i Peking. Men den möjligheten försvann i den polska forsen.
– Jag lider med honom, men jag tror inte han är helt knäckt, säger Patrik Svensson. De båda övriga svenskarna Fredrik Wallén och Isak Ohrström placerade sig på platserna 55 och 60.
Den svenska trion får nu ladda om till fredagens lagtävling där alla tre startar tillsammans och tiden i mål klockas på siste man. Här är det final direkt utan försökstävlingar.
– Det gäller att hålla ihop laget och samtidigt undvika islag.
– Vi har tidigare en elfte plats som bäst så vårt mål den här gången är en plats på topp-tio, påpekar Sveriges förbundskapten Patrik Svensson.

BO FAGERLUND
023-475 53
bo.fagerlund@daladem.se

Mer läsning

Annons