Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- men strul när hon slog världsrekord

Annons

Sandra Lönn visade att hon är i sitt livs form när hon på torsdagen försvarade sitt EM-guld i +90-kilosklassen vid europamästerskapen i bänkpress i slovakiska Bratislava.
Guldet var klart när Sandra klarade 170 kilo. Sedan begärde hon upp vikten till 191,5 kilo, det vill säga nytt världsrekord. Hon klarade det också, men sedan började strulet.

- När jag klarat världsrekordet konstaterades att något var fel. De hade lagt på mera vikt på den enda sidan än på den andra, berätta Sandra.
- Eftersom arrangörerna gjort fel ville jag förstås göra ett nytt försök, men då sade de nej.
- Så jag tog av mig dräkten. Först då kom beskedet att jag skulle få göra ett nytt försök, men då var det inte passande för mig att klä på mig igen och försöka tända till, fortsätter Sandra.

I sitt livs form

Nu fick hon nöja sig med att ha försvarat sitt EM-guld från förra året. Sandra visade att hon är i sitt livs form och därför var det lite negativt att hon inte fick sitt världsrekord godkänt.
- Jag har varit på Åland under sommaren och tränat bra så visst är jag i mitt livs form. Därför är det lite bittert att arrangörerna gör ett misstag när jag slagit världsrekordet.
För en och en halv månad sedan blev hon tvåa vid VM i Prag. Då klarade hon 165 kilo.
- Nu är jag mycket bättre, konstaterar hon.

Fullt godkänd

Borlänge AK hade två deltagare vid torsdagens EM-tävlingar för damerna. I 60-kilosklassen slutade Karolina Arvidsson på fjärde plats när hon klarade 100 kilo. Därefter gjorde hon ett försök på 107,5 kilo, vilket skulle ha givit henne en bronsmedalj.
- Hon var nära, men att bli fyra är fullt godkänt för en debutant i EM, säger landslagsledaren Marcus Hirvonen.
Idag tävlar en tredje representant för Borlänge AK när Christian Hedman ställer upp för att försöka ta en medalj i 75-kilosklassen för herrar.
SVEN-ERIK KARLSSON

Mer läsning

Annons