Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Allt som kan hända har hänt oss”

Annons

43 poäng körde Masarna-Avesta hem i säsongens sista match. Gästande Dackarna körde till sig 52 och därmed körde de också bort elitseriespeedwayen från Dalarna.
- Jag är jättebesviken över att vi inte kunde bjuda upp ordentligt sista matchen, konstaterar Masarnas lagledare Stefan Bäckström.

Efter en relativt jämn inledning kunde Dackarna dra ifrån mer och mer och Bäckström menar att det inte direkt var första gången det hände under säsongen 2007-2008.
- Det har nästan alltid hänt något som gjort att vi inte kunnat köra så som vi egentligen kan. I dag fick vi stopp på fyra cyklar till exempel. Till och med Leigh Adams fick ett stopp och jag vet inte när det hände senast, berättar Bäckström.

Indianer ivägen

Men oturliga och olägliga ”fel” är som sagt inget nytt.
- Som exempel kan jag nämna att bara två gånger under hela säsongen har vi kunnat köra med det lag som vi satt upp från början. Det har varit skador på både förare och cyklar, förare som inte har fått visum och alla möjliga fel.
Bäckström menar också att de förare som har kommit till klubben för att köra in mycket poäng har underpresterat.
- Ingen har kommit upp i den standard de ska hålla och det är svårt att veta vad man ska göra som lagledare också. Jag och Andreas (Engh) har försökt peppa alla hela tiden, men allt har gått emot oss.
- Allt som kan hända har hänt oss, sammanfattar Bäckström och poängterar att detta inte bara gäller gårdagens match.
- Det var inte i dag ( i går) vi förlorade elitserieplatsen, det gjordes långt tidigare. Kanske i bortamatchen mot Indianerna, tror Bäckström.

Egna produkter

Det som varit positivt under säsongen och som också var det i går var de yngre förarnas insatser.
- Våra unga killar klev inte minst fram i kväll och visade vad de kan, menar Bäckström.
- Dennis Andersson tog chansen när han fick den och Pontus Aspgren och Sebastian Aldén gjorde båda mycket bra ifrån sig.
- Det är väldigt positivt för framtiden och även om det känns tungt nu så finns det verkligen en framtid i Masarna. Nu får klubben verkligen satsa på allsvenskan och på de egna produkterna. Dessutom måste vi få tillbaka publiken. Vi mötte svenska mästarna nu i en sista elitseriematch och det kom inte fler än såhär (drygt 1700).

Vad händer för din egen del?
- Både jag och Andreas kommer sluta som lagledare. För min del blir det hockeytränarjobb i Avesta BK som gäller.
- Men jag kommer självklart hålla koll på Masarna ändå!

ELIN BROMAN

Mer läsning

Annons