Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekström utslagen i kvartsfinalen

Annons

Det blev ingen tredje seger i Race of champions för DTM-föraren Mattias Ekström.
Svensken blev utslagen i kvartsfinalen men kunde trösta sig med att han tippade rätt slutsegrare.

Race of Champions har arrangerats sedan 1988 och Mattias Ekström har två segrar, 2006 och 2007. Men även svenske rallylegendaren Stig Blomqvist har vunnit Race of Champions två gånger, 1989 och 1990.
Ekström sade inför årets tävling att han trodde på en rallyförare som slutsegrare på den snäva och kurviga banan på Wembley i London, något som gynnar rallyförare framför racerförarna som är mer vana vid långa raksträckor som tillåter extremt höga hastigheter.

Tredje segern

Och han fick rätt. Sebastien Loeb, femfaldig rallyvärldsmästare, var snabbast i finalen som avgjordes i bäst av tre lopp. Den 34-årige fransmannen vann det tredje och avgörande finalracet mot David Coulthard. Loeb var 32 hundradelar före den skotske formel 1-föraren i mål.
Ekström är visserligen fortfarande ensam om att ha vunnit Race of champions, där 16 av världens bästa förare tävlar mot varandra i olika bilar, två år i rad - men i och med söndagens körning är Loeb uppe i tre segrar: 2003, 2005 och 2008.
Ekström inledde med att besegra racerföraren Adam Carroll, Nordirland, i det första heatet som kördes i en buggy. Men i kvartsfinalen, som avgjordes i en Ford Focus WRC, var britten och den trefaldige WTCC-mästaren Andy Priaulx för snabb.(TT/DD)

>

Mer läsning

Annons