Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För många förare underpresterar

Annons

MasarnaAvesta är just nu inne i en rejäl uppförsbacke. Storförlust senast mot Västervik och stryk även i går mot Hammarby med klara 44--52.
-- Det är för många förare som underpresterar just nu, vi ger bort matchen, säger masledaren Andreas Engh.

– Vi måste snart få lite stolpe in, men det brukar man förtjäna. Och just nu förtjänar vi inte det. Jag är oerhört besviken.
En förare som lagledarna Engh och Bäckström med det snaraste måste ta i kragen är dansken Kenneth Bjerre. Han värvades från Piraterna för att den här säsongen bli ankare tillsammans med Leigh Adams.
Bjerre körde in fyra poäng på fem heat och det här var tredje matchen som dansken underpresterade. Det är på tok för dåligt med tanke på hans kapacitet.
Eller kan det vara så att han inte är bättre?
– Bjerre måste helt klart ta ett större ansvar i fortsättningen. Det finns inget jäklaranamma alls över hans körning just nu, säger Engh.

Emil och Leigh bäst

Men man ska inte skylla förlusten på bara Kenneth Bjerre, det finns flera förare i Masarna som måste ta sig en funderare inför fortsättningen av elitserien.
Dave Watts sex poäng är heller inte mycket att yvas över. Hans styrning i bland annat 13:e heatet blev en liten matchboll för Hammarby.
Watt och Emil Sajfutdinov hade 3–3 i heatet då Watt oförklarligt gjorde en volt in i luftstaketet och uteslöts.
Vid omstarten orkade bara Sajfutdinov med en tvåa och Hammarby gick för första gången sedan heat fem upp i ledningen. En ledning som de aldrig släppte.
Emil tillsammans med Leigh Adams var dock Masarnas bästa den här kvällen.

"Reservpoäng"

Simon Stead körde in åtta poäng på sex heat, men då är att märka att det är ”reservpoäng”.
Knappast heller godkänt av en lagkapten.
– Jag tycker ändå att det är rätt okej. Men visst kan man begära mer av honom också.
Visst var det för dåligt på många håll hos Masarna, men förlusten är ändå inte mycket att säga om. Hammarby förfogar över ett jämnt lag där ingen faller ur ramen och där alla drar sitt strå till stacken.
Frågan är vad masledarna nu ska hitta på till bortamatchen mot Smederna i nästa omgång.
– Till att börja med måste vi sära på Kenneth Bjerre och Emil Sajfutdinov. De går tydligen inte ihop vare sig på eller utanför banan. Sedan måste vi nog försöka få in Steve Johnston i laget, men vi får ta oss en funderare på hur vi förändrar. Men att vi ska förändra, det är alldeles klart.

Löjligt straff

Till sist några ord om inledningen av matchen där publik och förare tvingades vänta i flera minuter på grund av att Hammarby inte hade med sig miljömattorna under cyklarna. De fanns någonstans på vägen mellan Enköping och Arena Avesta.
Efter några minuter dök de trots allt upp. Hammarby ålades 1 000 kronor i böter för försummelsen.
Ett straff som är skrattretande. Reglerna känner alla till och det hade varit bättre att matchen startat utan förare som saknade sina mattor.
Då hade straffet blivit kännbart och till nästa gång hade mattorna varit på plats.

HÅKAN ERIKSSON

Mer läsning

Annons