Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JSM-guldet nära för Brusén

/
  • Simon Brusén, Svärdsjö, har guldchans när dragracing-SM avgörs i helgen. Här är Brusén tillsammans med Theodor Brandt, Stockholm, som ligger femma i tabellen inför avslutande tävlingen.

Han har legat i topp hela säsongen, och nu är målet nära. I helgen väntar den avgörande tävlingen i dragracing-SM och Svärdsjökillen Simon Brusén har guldchans.

Annons

I helgen körs den sista deltävlingen i dragracing-SM i Sundsvall. 17-åringen Simon Brusén, Svärdsjö, har legat i tabelltoppen från första deltävlingen i maj, och trots att han inte deltagit i alla hittills sju deltävlingar leder han med 51 poäng inför den avslutande tävlingen. Jagande på andraplatsen återfinns Borlängeföraren Patrik Lind. Över 30 juniorer är anmälda till finaltävlingen i klassen Junior Dragster.

I seniorklassen Pro Modified är det Michael Gullqvist från Hässelby som leder, men det finns även goda chanser för Älvdalens Anders Nilsson. Han ligger femma inför avgörandet, men tack vare en tajt tabell finns det chans för honom att klättra till medaljplats.

Fyran i klassen, Mats Eriksson från Borlänge, avstår från helgens SM-tävlingar, för att fokusera på avgörandet i EM som går nästa helg. Där leder Gullqvist före Eriksson efter förra helgens tävlingar i Tierp.

Mer läsning

Annons