Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Känner mig hedrad som blivit utvald”

Annons

Nu är det klart, Sebastian Hohenthal kör Formel 2 säsongen 2009.
- Under hösten har jag och mina rådgivare analyserat nästa steg i min karriär och kommit fram till att F2 är den rätta modellen för fortsatt framgång, säger Hohenthal i ett pressmeddelande.
Formel 2 återuppstår som serie efter många års vila.

DD-sporten har under hösten berättat om Hohenthals planer inför 2009 och att F2 var det som låg närmast till hands.
F2 gör en omstart med ett intressant upplägg. Tävlingarna ska köras på klassiska banor runt om i Europa och bilarna är ett stort setg uppåt jämfört med Formel 3 som Hohenthal körde 2007 och 2008. Med 450 hästkrafter är motorerna 200 hästkrafter starkare än i F3-bilarna.
- I min mening är detta ett av de absolut hårdaste mästerskapen att vinna under 2009 då alla kör med samma förutsättningar. Bilarna är identiska och förarna har tillgång till samma material och antal testdagar. I andra klasser har man möjlighet att dra fördel av tekniska överlägsenheter och flera tester genom större ekonomiska fördelar, men inte i F2, där gäller samma regler för alla, säger Hohenthal.

Får superlicens

F2-bilarna byggs av Williams F1-stall. Och i potten ligger något som kan var en nyckel till F1, ett riktigt test med Williams F1-stall. De tre första i serien får dessutom superlicensen som krävs för att få köra F1.
- Trots finanskrisen finns en stark framtidstro i de svenska företagen och intresset för att få fram en ny svensk F1 förare är större än på många år. Jag är mycket tacksam över alla samarbetspartners som gjort denna satsning möjlig, säger Hohenthal.
I serien finns ett begränsat antal bilar och den drivs av förre Formel 1-föraren Jonathan Palmer.
- Jag känner mig också hedrad över att ha blivit utvald som en av tjugo förare som får chansen att köra en av F2-bilarna under 2009, säger Hohenthal. >

Mer läsning

Annons