Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagledare Andreas Engh var mycket upprörd efter att laget åkt på storstryk

Annons

Det blev ett rejält bottennapp för Masarna. Inte nog med att laget förlorade mot Indianerna. De tappade även bonuspoängen som de inför matchen hade ett 20 poängs stort försprång till.
- Jag är så jävla arg och besviken på vissa i laget. Team Dalakraft hade gjort det här bättre, säger en frustrerad lagledare Andreas Engh.

Det såg dock lite ljust ut. Dave Watt körde in en trepoängare i första heatet och var kanske på väg tillbaka i god form. Men det skulle bli de enda poängen som australiensaren tog på hela matchen.
- Watt gör en helt bedrövlig insats och är en stor gåta.
Och värre skulle det bli för Masarna. Inte ens Leigh Adams såg ut att vara på topp. I hans första heat för kvällen, det tredje, såg han inte ens ut att vara beredd i starten och låg efter två Indianförare. Dessa hann han aldrig ikapp. Adams skulle dock köra upp sig och landade på goda 14 poäng.
- Det är svårt att inte ge Leigh Adams godkänt, säger Engh.

Avgjort i pausen

Indianerna radade upp femettor i matchen. Själva matchen var så gott som avgjord redan i paus då Kumlalaget ledde med 38-22. Därmed hade laget nästan hämtat in Masarnas försprång om bonuspoängen.
I det efterföljande heatet efter pausen drog Indianerna in en femetta och därmed var de ikapp och två heat senare var laget förbi Masarna.
Inför det sista nomineringsheatet ledde hemmalaget med fyra poäng och därmed var Masarna tvunget att ta en femetta i sista heatet. Det sprack direkt då Kenneth Bjerre körde in i starttejpen och uteslöts.
- Bjerre kan köra betydligt bättre än så här, säger Engh.
Han var märkbart förbannad på de flesta i laget. Bara juniorerna och Leigh Adams kom undan med hedern i behåll.
- Team Dalakraft hade gjort det här bättre. Och Emil Sajfitdunov hade inte gjort någon skillnad. Hade jag haft sju förare till hade jag satt in alla dessa, men nu har jag tyvärr inte det.

Kommer det bli ändringar inför nästa match?
- Ja, det kommer det att bli, säger Engh.

DAVID HELLSING

Mer läsning

Annons