Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarnas Andreas Engh om förlusten mot Hammarby

Annons

Det blev förlust för Masarna borta mot Hammarby. Hemmalaget skaffade sig ett rejält försprång direkt tack vare en femetta i första heatet. Försprånget utökades sedan och Masarna kunde inte svara
- Vi räckte inte till helt enkelt, säger lagledaren Andreas Engh.

Engh var märkbart frustrerad efter förlusten.
- Det som gör mig mest besviken är att vi måste åka hit med ett halvt lag i stort sett. Med Oliver Allen i laget hade det kanske gått annorlunda.
Andreas Bergström som ersatte Allen gjorde dock en godkänd insats.
- Ja, ingen skugga ska då falla över honom. Han gjorde vad han kunde.
Det blev uppförsbacke direkt då Hammarby kunde knipa en femetta i första heatet. Dave Watt fick stopp då kedjan hoppade av. Andreas Engh menade att det berodde på att Watt blivit påkörd av en hemmaförare.
- Det påpekade jag för domaren, men han tyckte att Watt blivit omkörd och det är ju klart han blir det när kedjan hoppat av.
Han var heller inte helt nöjd med banan.
- I inledningen var den alldeles för dålig, men det blev bättre sedan.

Aldrig riktigt nära

Uppförsbacken blev brantare för Masarna och inte förrän i åttonde heatet kunde Masarna för första gången få poängövertag. Hammarby var dock starkare och även om Masarna så smått hämtade ikapp underläget så var ledningen aldrig riktigt nära att tappas. Segersiffrorna blev till slut 51-45. Masarna svarade dock för en fin avslutning med två femettor de tre sista heaten.
Trots förlusten fanns det ljusglimtar. De tre heatledarna Leigh Adams, Kenneth Bjerre och Dave Watt gjorde bra ifrån sig. Även Simon Stead svarade för en bra insats.
- Men det krävs fler än fyra åkare för att vinna i Speedway. Vi har klarat av det förr, men det funkar inte i längden.
Nu väntar en enormt viktig match nästa tisdag hemma på Brovallen då Smederna kommer på besök. Det är just det laget som Masarna får kriga mot för att undvika nedflyttning.
- Vi ska göra allt för att vinna, säger Andreas Engh
DAVID HELLSING

Mer läsning

Annons