Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vann viktig match mot Smederna och lämnade jumboplatsen

Annons

Det blev en livsviktig seger för Masarna i ödesmatchen mot Smederna. Säsongens bästa publiksiffra, 2965, fick se hemmalaget svara för en riktigt bra insats.
- Det här var för jävla skönt, säger en lättad Masledare Andreas Engh

Men det började inte bra då Smederna tog poängövertag i det två första heaten och hade då en ledning på fyra poäng.
- Men vi slog tillbaka hårt och vände på steken, säger Engh

Fräcka omkörningar

Masarnas svar kom direkt. Det blev två femettor i de efterföljande två heaten. I båda dessa fick Masförarna kämpa till sig andraplatserna genom två fräcka omkörningar, den första genom Simon Stead och den andra genom Steve Johnston. Att de var just dessa två var symboliskt för hela matchen då de, efter suveräne Leigh Adams, var matchens bästa förare. Stead körde ihop nio poäng medan Johnston från sin reservplats körde in elva.

Avgjort i trettonde

- Simon ska ha stort plus i kanten och Johnston körde också riktigt bra.
Efter de två femettorna ångade Masarna på. I paus hade laget samlat ihop ett överläge på tio poäng och i det trettonde heatet var det hela avgjort. Stort jubel utbröt naturligtvis i depån och det framför allt från lagledarna Andreas Engh och Stefan Bäckström som naturligtvis var lättade över vinsten.
- Vi visste ju att vi behövde vinna och nu gjorde vi det. Riktigt skönt, säger Engh som också kunde glädja sig över en vunnen bonuspoäng då hans mannar ju vann bortamatchen i våras. Därmed lämnade Masarna jumboplatsen till just Smederna.
- Oerhört viktigt med tre poäng i kväll.

Hyllade laget

Adams, Stead och Johnston är redan nämnda, men Engh hyllade också hela laget efter matchen.
- Alla var riktigt taggade och vi hade härligt go i dag. Vi fick verkligen igång alla.
Alla var ordet. I det femtonde heatet fick båda juniorerna i Masarna, Dennis Andersson och Anton Rosén chansen. Där lyckades dock Smederna knipa sin första femetta, men kul ändå att båda fick chansen att köra.
Masarna åker nästa vecka till Kumla för att möta Indianerna - ett lag som varit på gång ett tag och tagit en del segrar.
- Men nu är vi också på gång och siktar på att ta tre poäng, säger en belåten ANDREAS ENGH

Mer läsning

Annons