Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om SOK säger ja vill säga

Annons

I dag jagar Simon Aspelin en kvartsfinalplats i Franska Öppna.
OS-biljetten har han redan fixat, eller...
– Jag hoppas på det. Jag kommer att vara bland de tio bästa på rankingen. Men det är upp till SOK om jag ska få åka, säger Borlänge-killen.

Om en vecka stängs rankingen för OS. Och de spelare som är bland de tio bästa har kvalat in till tävlingarna i Peking.
Men redan nu är det klart att Borlänge-killen Simon Aspelin kommer att vara sämst tia. De som jagar Aspelins biljett har redan slagits ur tävlingarna på Roland Garros.
Men Aspelin själv vill inte ta ut något i förskott.
– Visst, jag kommer att vara bland de tio. Men det är SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) som tar ut vilka som får åka till OS, så än kan jag bara hoppas. Och visst borde det se bra ut, säger Aspelin.
Vem vill du spela med?
– Om det blir klart så ska vi sätta oss ned med spelare och förbundet och snacka igenom. Vi skulle gärna få med två svenska dubbelpar i OS. Den svensk jag spelat mest med är Jonas Björkman, men det är bara i Davis Cup, och med ganska dåligt facit. Men vi har mött riktigt bra motstånd. Thomas Johansson och jag gick till semifinal i Doha, och det funkade bra. Sedan har jag gjort ett par turneringar med Robert Lindstedt.
– Men ju tidigare vi kan bestämma oss desto bättre är det. Det vore en klar fördel att kunna spela en eller två tävlingar tillsammans, säger Aspelin som i dag spelar tredje omgången i Franska Öppna i par med österrikaren Julian Knowle.
För motståndet står Janko Tipsarevic och Viktor Troicki, Serbien.
– På papperet är det en ganska bra lottning. Men de slog ut ett bra par i andra omgången, så det kommer att bli en tuff match. Jag har aldrig nått längre än till just tredje omgången i Paris, så jag hoppas på en förbättring av det, säger Aspelin.
I andra omgången vann Aspelin/Knowle mot ett spanskt par efter att ha vänt 0–1-underläge till 2–1-seger.

MÅRTEN LÅNG

0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons