Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birklin nöjd med utgången

Annons

Torsdag morgon halv sju. Det är skarpt läge för generalsekreterare Jimmy Birk-lin. Han har just fått reda på att liften som ska transport-era drygt 20000 orienterare till toppen på Hundfjället inte fungerar.
- Det blev lite stressigt. Det gick åt en och annan svordom. Det måste ju lösas. Vi får eventuellt skjuta på starten. Två minuter innan de första skulle kliva på gick liften igång, minns Jimmy.

Efter flera års hårt arbete blev det en vecka som många aldrig kommer att glömma.
Torsdagens etapp med start på toppen av Hundfjället efter en tur i liften blev för många veckans höjdpunkt. Att solen strålade från en klarblå himmel gjorde inte upplevelsen mindre.
- Det har varit en helt fantastisk vecka. Det är alltid svårt att föreställa sig hur det ska bli. Det har varit riktigt roligt och jag har varit omgiven av fantastiska medarbetare, säger Jimmy.

”Viktigt att tänka framåt”

Under veckan har totalt cirka 1 500 funktionärer jobbat från tidig morgon till sen kväll.
- Visst har det uppstått problem som vi varit tvungna att hitta lösningar på. Lite gnäll får man alltid räkna med men inget dramatiskt. Det har hela tiden varit viktigt att tänka framåt, tycker Jimmy.
Någon större tid för sömn har han inte haft under veckan.
- Det har blivit högst fyra timmar per natt så visst finns det lite att ta igen, säger han.
Största sportsliga upplevelsen tycker han utan minst tvekan är världscupsprinten vid Högfjällshotellet på tisdagskvällen.
- Vilken arena vi kunde bjuda den 12 000 stora publiken på. Banläggarna hade gjort ett fantastiskt jobb och publiken kunde följa dramatiken på nästan hela banan. Det var stort, tycker Jimmy.
Under kommande vecka bli han kvar i Sälen för att avveckla en del. Sen tänker han ta semester.
- Jag har inte haft någon semester på två år. Nu måste familjen få tillbaka vad de offrat. Det blir bland annat en tur till Göteborg och Liseberg, lovar han.
Det händer att O-Ringen efter ett antal år återkommer till samma kommun.

Kan du tänka dig att ställa upp som generalsekreterare än en gång?
- Du kan inte räkna med att få något svar idag. Det kommer att dröja ett bra tag men jag tycker aldrig man ska stänga en dörr. Vi får se när det tillfället kommer, säger Jimmy.
Totalt har under veckan gjorts cirka 105 000 starter

R0LF JOHANSSON

Mer läsning

Annons