Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domnarvets damer och Malungs herrar var vassast

Annons

Kopparkavlen bjöd på rafflande uppgörelser i både dam och herrklassen.
Domnarvets damer och Malungs herrar var de som spurtade bäst.

Det har varit orienteringsfest i Ingarvet i Falun under helgen.
Och i lördagens medeldistans gjorde Sävedalslöparen, och Falubon, William Lind, som vann den senaste elitserietävlingen ett nytt topplopp.
– I det stora hela var det bra. Men jag gjorde några småmissar. Det var en väldigt detaljrik terräng, säger Lind som nu närmast laddar för EM dit han drar på fredag.
I går gjorde han sitt sista tävlingsframträdande innan dess, och han förde Sävedalen till seger på förstasträckan i gårdagens stafett.
– Det var väldigt bra sikt, och väldigt snabblöpt. Sedan är det klart att snön ställde till det en aning, men jag försökte att hålla samma fart ändå, ler Lind.
Sävedalen föll tillbaka i resultatlistan, och i stället blev Kopparkavlen (som i år bara bestod av tre sträckor) en kamp mellan Leksand och Malung (sedan de passerat Järla som ledde inför slutsträckan).
Och på slutkilometern lyckades Malungs Erik Rost sticka loss från Leksands Johan Nordlund.
– Håkan (Eriksson, som sprang andrasträckan, och Martin Hammarberg sprang startsträckan) gav mej en liten lucka i växeln. Och jag har gjort någon liten miss. Men i det stora hela är jag nöjd, säger Rost.
Mora såg ut att vara avhängt efter två sträckor, men Martin Johansson avslutade fantastiskt och plockade in fyra av de fem minuter han var bakom.
– Men hade ingen koll på vad som hände bakom mej. Jag tittade bara framåt, och fokuserade på min egen orientering. Och jag är väldigt nöjd att det räckte till seger, säger Rost som dessutom var tvåa i lördagens medeldistans.
Damklassen bjöd på en rejält rafflande upplösning.
Fyra lag passerade förvarningen samtidigt, och efter en tät upploppsstrid kunde Domnarvets Eva Jurenikova passera mållinjen just före Moras Eva Svensson, med Leksand och Alfta-Ösa/Lidingö sekunderna bakom.
– Jag försökte hålla hög fart på slutet, men det var lite lurig orientering. Jag var först in på upploppet men jag vände mej inte om, och det räckte ju hela vägen, säger Jurenikova som hade Maria Nilsson och Eva Elfving som lagkamrater.
I det individuella damloppet vann Tullinges Lenka Zatloukalova, och där gjorde Leksands Petra Thomasson en bra insats och sprang in som trea.

MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons