Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höjsgaard och Svensson på jakt i finalen

Annons

Det är klar fördel Jenny Johansson i damernas elitklass.
Hon leder åtta minuter före Karolina A Höjsgaard.
- Jenny måste missa för att jag ska ha en möjlighet att nå ikapp, säger Höjsgaard.

Dalarna har två damer på pallen i D 21 Elit inför dagens avgörande.
Moras Eva Svensson är trea totalt efter en stabil gårdagsetapp, där hon blev femma.
- Jag är nöjd med loppet. Det var stabilt. Nu har jag ett bra läge inför avslutningen, men det är bara att fokusera på mitt eget. Och kommer jag ikapp någon är det bara positivt, säger Svensson som kommer att gå ut just före veteranen Katarina Borg.

Missade på sista

Den som är närmast framför i skogen är Domnarvets Karolina A Höjsgaard. Trea i går, och tvåa totalt.
- Jag missade på sista kontrollen. Jag såg snitslar längre fram, så jag sprang dit. Men det var för världscupen, så jag tror väl att jag fortfarande är med där. Men totalt sett var det en bra etapp.

Jenny stabil

Ulricehamns Jenny Johansson leder med hela åtta minuter, och frågan är om inte Johansson avgjorde när hon var tre minuter före Höjsgaard på gårdagens etapp.
- Jenny är så stabil, och för att jag ska kunna nå ikapp krävs att Jenny missar. Men det är orientering, och det enda jag kan påverka är mej själv, säger den dubbla världsmästarinnan som är på jakt efter sin första totalseger i O-ringen.

Avgörs imorgon

I juniorelitklasserna sprang Stora Tunas Rassmus Andersson in som fyra i går, han ligger sjua i sammandraget i H18 Elit.
Och i D18 Elit fick klubbkamraten Tove Alexandersson samma placering i går, Alexandersson är elva inför dagens avgörande. Moras Katarina Svahn ligger trea i sammandraget.
MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons