Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson diskad och Engstrand 26:a

Annons

Det var inte Dalarnas dag i världscupen.
Domnarvets Emma Johansson stämplade fel, och diskades.
Och Stora Tunas Emma Engstrand missade massor, och blev 26:a.

Norge dominerade totalt i damernas medeldistans.
Och som vanligt var Anne Margerethe Hausken totalt överlägsen. Norskan, som i och med sin tredje raka triumf, säkrade segern i den totala världscupen.
- Jag har blivit starkare både tekniskt och mentalt, säger Hausken som gjort tio lopp de senaste tolv dagarna. För Dalarna var det däremot minst sagt tungt.
Emma Johansson passerade visserligen mållinjen som ledare när halva startfältet passerat, men snabbt kom beskedet: felstämplat.

Läste fel

- Det var på den tredje kontrollen. Jag måste ha kommit för långt ner. Jag kollar alltid kodsiffran, så jag måste helt enkelt ha läst fel. Men det är väl sånt som händer alla en gång, säger Domnarvslöparen som trots misstaget inte var särskilt besviken.
- Klart att det är tråkigt, men jag har inte gjort något rent lopp. Det hade känts klart värre om jag gått rent, nu har det varit ett par missar. Plus felstämplingen då.

Motiverad

Johansson har trots gårdagens miss, gjort en mer än godkänd världscupdebut, med sjundeplatsen i sprinten som given topp.
- Detta är ett kvitto på att jag kan tampas med det bästa. Det ger motivation inför fortsättningen. Det är SM i höst som jag laddar för nu.
Stora Tunas Emma Engstrand inledde O-ringen med två raka fjärdeplatser. Men i går var det tvärstopp.
Hon slutade 26:a, sju minuter efter segrande Hausken.
- Jag har missat massor. Jag spikade ettan, men sedan känns det som att jag missat på i princip varje kontroll.

Var det trötthet efter hårt tävlande?
- Ja, det kan man väl säga. Trötthet plus att jag tappade fokus. Jag försökte verkligen komma igen, men jag fick inte till det.

Kan det bli så att du inte springer slutetappen och väljer att vila i stället?
- Tanken slog mej mot slutet, om det var nån idé att springa. Men jag tror nog att det blir start i alla fall, säger Engstrand som är i femma totalsammandraget efter tre av fyra etapper.
MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons