Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång rehabilitering väntar Lena Eliasson

Annons

I torsdags drabbades Lena Eliasson av en liten blödning mellan mellersta och inre hjärnhinnan.
I går var hon tillbaka på åskådarplats vid Kopparkavlen.
- Det är märkligt att kroppens status kan förändras så mycket på fyra dagar. Men jag har haft en väldig tur, säger Eliasson.

I torsdags morse fick Stora Tunas orienterare Lena Eliasson plötsligt svår huvudvärk.
– Jag åkte in till Falu lasarett redan efter två timmar. Det gjorde så ont att jag inte kunde hantera det hemma.
Det gjordes en röntgenundersökning som visade på att det uppstått en liten blödning mellan mellersta och inre hjärnhinnan.
Det blev vidare transport till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där ytterligare undersökningar vidtog.
– Men jag har haft tur. Jag kommer att komma tillbaka till ett normalt liv, det har inte gett några bestående men vad gäller tal eller minne. Och jag löper inte större risk än någon annan att drabbas av samma sak igen, säger Eliasson som i går var en kort sväng och tittade på upplösningen av Kopparkavlen.
– Jag har permission från Falu lasarett. Jag ska tillbaka dit nu, jag kommer att sova där, och det är skönt att ha övervakning.

Hur mår du just nu?

– Efter omständigheterna väl. Jag har fortfarande ont i huvudet, och är stel i rygg och nacke. Men efter de rapporter jag fått så är det normalt. Kroppen är fantastisk och kommer själv att ta hand om det här.
På fredag skulle Eliasson, som varit världens bästa orienterare under våren, ha åkt till EM. Men i stället väntar rehabilitering.
– Det är en lång process, det handlar om månader. Min vardag är att träna två gånger per dag, och det har jag gjort fram till för fyra dagar sedan. Och det är märkligt hur snabbt det kan förändras. Nu längtar jag efter att få ta en långpromenad. Men jag är väldigt glad att jag har haft sån tur som jag haft, säger Eliasson.

Du är inte orolig över att samma sak ska hända igen?
– Nej, det ska som jag sa inte vara någon större risk för mej än för någon annan. Och jag är väldigt glad över att jag är så väl undersökt nu. Men det är klart att när det är dags för mej att göra mitt första träningspass igen, då kommer det nog att kännas lite extra, säger Eliasson.

MÅRTEN LÅNG
0243-920 27
marten.lang@daladem.se

Mer läsning

Annons