Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moras Katarina Svahn vann D18-klassen med över en minuts marginal

/

Annons

Precis som i förra helgens långdistansfinal, var det Peter Öberg (Hällen) och Helena Jansson (Hagen) som tog hem guldmedaljerna även i lördagens SM i medeldistans. Bästa dalalöpare blev Moras Katarina Svahn som vann D18-klassen med över en minuts marginal.

Katharina har tagit ett stort steg uppåt i resultatlistorna under sommaren och SM-guldet kom som en liten revansch från i juli, då hon blev uttagen till JVM men var tvungen att lämna återbud på grund av sjukdom. Men i lördagens SM-tävling visade hon att hon just nu är bäst i Sverige på distansen.
- Jag var riktigt nervös innan tävlingen eftersom jag startade sist, berättar Katarina i ett pressmeddelande.
- Kanske borde jag ha sprungit lite långsammare i kvalet...
Men nervositeten var obefogad då det största hotet efter halva banan, Stora Tunas Tove Alexandersson, bommade under det sista varvet och slutade på tionde plats.

Två brons

Peter Öbergs segertid i herrklassen var även den överlägsen. Hela 2.26 minuter snabbare än tvåan Mattias Karlssons. Eller tvåorna kanske man ska säga, för andraplatsen delades nämligen av Mattias Karlsson (Emmaboda) och Mattias Karlsson (Hakarpspojkarna). Malungs Julian Dent och Stora Tunas Henrik Löfås blev bästa dalalöpare, och slutade på en delad sjuttonde plats.
I damklassen fick Helena Jansson en rejäl match av Lina Bäckström (Linné), men vann till slut med 24 sekunders marginal. Domnarvets Eva Jurenikova slutade nia och klubbkompisen Karolina A Höjsgaard slutade på en fjortonde plats. Emma Engstrand blev sextonde tjej i mål, och fjolårssegraren Lena Eliasson slutade 32:a.
Vid sidan av Katharina Svahns guld i D18-klassen, fick IFK Mora även ett brons tack vare Zsolt Lekeis fina insats i H20. Brons fick också Rassmus Andersson (Stora Tuna) i klassen H18.
ELIN BROMAN

Mer läsning

Annons