Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valt att satsa på sitt nya företag Hälsospåret

Annons

Göran Andersson lämnar norska landslaget. Nu satsar han på sitt företag Hälsospåret, med placering i Falun.
- Nu blir det tio år med satsning på hälsa innan jag går i pension, säger Andersson.

Det var i onsdagens DD som den norske landslagstränaren Göran Andersson aviserade att han under O-ringenveckan skulle fatta beslut om det skulle bli en fortsättning i det norska landslaget. I torsdags kväll berättade han för det norska laget att han nu väljer att avsluta sitt uppdrag.
- Jag har jobbat som coach i 30 år av mitt liv, nu ska jag satsa på hälsa i tio innan jag går i pension.

Gigantiskt område

Andersson startade för ett år sedan företaget Hälsospåret tillsammans med Peter Foxdahl och Micke Hallberg. När nya Visitors Center slår upp sina portar på Lugnet i Falun kommer Hälsospåret att flytta in där.
- Hälsa är ett gigantiskt område. Jag har jobbat med elitidrott i hela mitt liv, nu ska jag bidra till samhällsekonomin. Den totala sjukvårdskostnaden i Sverige är 125 miljarder kronor, det är 100 miljarder för mycket, säger Andersson som i går fick se norskan Anne Margerethe Hausken springa hem sin fjärde raka seger under O-ringen.
- Jag sprang för Göran i dag. Jag har mycket att tacka honom för, han har låtit mej ha mitt eget upplägg, säger världens överlägset bästa orienterare.

Ont i benen

För Stora Tunas Emma Engstrand var det en tung dag.
- Jag har ont i benen, jag kan inte springa. Jag gjorde en stor miss på trean, och sedan var det en långsträcka, säger Emma och tittar på kartan. Den tog aldrig slut.
Lena Eliasson var åtta sekunder före Engstrand på etappen och kom 18:e.
Snabbast av alla på slutetappen var Annika Billstam.
I herrklassen vann finske Tero Föhr totaltävlingen.
MÅRTEN LÅNG

Mer läsning

Annons