Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härliga tävlingar på Romme - men få starter

Annons

Så här får det bara inte vara. Alla var överens.
Nationella hoppningar i Gävle med start på 1,10 meter och så regionala tävlingar i Sala och Romme samma helg.
Resultatet blir få starter för enormt mycket nerlagt jobb. Skandal att inte distrikten kan samarbeta bättre, tyckte både tävlande, arrangör och överdomare.

Det är bara att hålla med när man ser vilket enormt arbete Borlänge Ryttarsällskap lagt ned.
Generellt sett är det för många krockar mellan tävlingar, många gånger helt i onödan.
För att få någorlunda utfyllnad på helgens tre tävlingsdagar hade Borlänge RS reviderat programmet i helhet. Ponnyer varvades in mellan hästklasserna på helt andra nivåer än de som var tänkta från början. Maxhöjden blev nu 1,25 meter i stället för 1,40 och det kändes fullkomligt fel i det perfekta vädret på fint designade banor av Mikael Larsson från Avesta.
Dessutom kan man också fråga sig varför ryttarna inte är sitt eget distrikt troget när man samtidigt kan få nyttig grästräning, vilket verkligen behövs.

Red bra

Men, trots det fatalt dåliga samarbetet mellan distrikten bjöds det på riktigt härliga tävlingar på Rommetravets gröna inneroval. För att vara på gräsunderlag blev det många bra ryttarprestationer.
Det blev ett mycket populärt meetingpris till hemmaryttaren Nathalie Nykvist på sin nyinköpta och storhoppande Sekvens. Seger i båda lördagens klasser på 1,10 och 1,20 meter lade grunden för den framgången. Här ser det verkligen ut som ryttare och häst funnit varandra.
Lördagen bjöd också på en perfekt runda av Lena Andersson från Hedemorabygden som klarade sista kvalet till Breeders på spänstfenomenet A-More Ö (SWB) som ägs av Stephanie Giesecke.
På söndagen var det hemmaklubbens Emelie Lundborg på Patinka som red hem segern på nivån 1,15 meter med en perfekt dubbelnolla och klart snabbaste tiden.
I meetingets avslutande och högsta klass för hästar var det Ida Eliases Hallklint från Avesta på Maestro som i bedömning C red felfritt och vann med klart snabbaste tiden före Mikael Berggren från Falu RS på Fiddelin K.
Meetinget avslutades med två ponnyklasser på nivån Lätt A. Albin Tysk från Mora på Candela vann klassen med bedömning två faser A:0 med klockren dubbelnolla och drygt två sekunder till godo på tvåan Beatrice Nyberg från Djursholm på Munsboro Chip. Sarah Gustafsson från Insjön på Pideli Pi tog hem den andra klassen med bedömning C före Josefine Estenberg från Älvdalen på Zickzack.
Rommes anläggning har en potential som inte många platser i landet för sådana här arrangemang. När det dessutom finns en klubb med klara ambitioner att ordna ett slagkraftigt meeting, med minst det dubbla antalet startande, så krävs också betydligt mer professionell samordning.

OLOF ASPELIN

Mer läsning

Annons